Bukken og havresekken – På dagsorden – Varden

Bukken og havresekken – På dagsorden – Varden.

Jeg trodde så visst at det var en spøk. Men altså ikke. Jeg tror ikke jeg ville føle meg bekvem med en diagnose fra en farmasøyt. Jeg vet ikke hvordan du vil stille deg. Men …

Er det noe mer i veien enn et lite hverdagslig problem, som for eksempel å få kjøpt en hodepinetablett eller et plaster (som jeg kan kjøpe i dagligvareforretningen også). Eller kanskje hostesaft er målet. Skal jeg ha rede på hodepinen, om den ikke er av det kjente slaget, tar jeg turen til legen min. Har jeg et sår som behøver mer enn et plaster, tror jeg ikke det er noe som apoteket kan ta seg av. Og hoster jeg meg fordervet er legen også valget.

Banale saker kanskje? Men ikke noe for en farmasøyt i alle fall. Jeg går ikke til apoteket om jeg tror jeg har for høyt blodtrykk. Eller en føflekk som klør. Selv om apoteket mitt reklamerer med at dette kan det hjelpe meg med. Diagnostikk har de ikke peil på, men selge medisiner OG medisinske tjenester, det vil det.   Grådighet og ikke  noe annet, mener jeg. Gjør du? Og hvor i all verden er helse-direktøren og -ministeren hen?

 

mormor

Om mormor

En liten, tidvis heller søvnløs mormor, med hang til bekymring. Kaffekopp i nærheten. Innehaver av svart belte i lesing. Kan ikke kommentere på Google +
Dette innlegget ble publisert i Politikk -samfunn og merket med , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

2 kommentarer til Bukken og havresekken – På dagsorden – Varden

 1. Mor sier:

  Enig med du! Jeg gikk innom apoteket en dag i høst, bare for å få en annes syn på saken, «er øynene mine gule?», spurte jeg. «Ja, det er de, – jeg syns du skal får legen til å kikke på dem!», sa farmasøyten. Det gjorde jeg. Selvsagt. Gule øyne er ikke bra.
  Legen tok prøver, men fant ikke noe galt. Damen på helsekosten beordret meg til å drikke vann med sitronskiver i. Masse! Etter noen dager var det gule hvitt igjen. Siden har jeg vært mye flinkere til å drikke vann… Sitronvann er jo ikke farlig;) Men jeg tror litt på helsekostdamen som sa at stress i hverdagen kan gi en stresset lever (andre organer også, for den saks skyld). Da er det «bare» å stresse mindre da. Og drikke vann. Farmasøyten ga meg ingen råd. Ikke legen heller.
  Kveldklem:)
  Mor recently posted..Lage sjølMy Profile

  • mormor mormor sier:

   Mor
   «Bare» å stresse mindre er mye lettere sagt enn gjort.
   Klart stress påvirker, men så var det dette med å gå på gummisåler, som man oftre gjør.
   Sukk.
   Klem 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge