Ikke jeg, nei

«Harr’a ikke fordommer, jeg,» sa naboen, mens han dro den ene kofferten etter den andre ut av bilen. Jeg rakte fjorårets løv ved gjerdet. Han hadde kommet hjem etter en tur i de sydligere enger. «Jævla degos, se, kofferten er herpa, igjen. Skjer hver forbanna gang. Typisk degos.» Han har fartstid som styrmann og er ikke helt oppdater på tidens skjellsord.

«Nei, du lille, jeg har delt luggar med gulinger og solbrente stavangergutter, så kom ikke her.» Jeg spurte «Solbrente stavangergutter?» med ett litt forhøyet øyebryn. «Ja, sotrør, negre, svartinger eller hva du vil. Jeg sa da aldri et vondt ord te’rem, sjøl om det stinka. Nå, det var før jeg ble størmann da.». Han så inngående på meg. «Da fikk jeg egen. Og slapp å dele.»

Hvordan fordommer kom inn i bildet, er jeg ikke sikker på. Men vi skravler om så mangt, når vi møtes ved hagegjerdet, så det er ikke godt å vite. Det man kan gå ut fra, er at jeg bragte fordommene på bane. I en eller annen sammenheng. Kanskje jeg hadde sagt noe om å være turist og å være gjest i et annet land. Fordommene blomstret mer enn vårblomstene.

blåveis111

 

mormor

Om mormor

En liten, tidvis heller søvnløs mormor, med hang til bekymring. Kaffekopp i nærheten. Innehaver av svart belte i lesing. Kan ikke kommentere på Google +
Dette innlegget ble publisert i Allment og merket med , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

16 kommentarer til Ikke jeg, nei

 1. No sånt
  Klemz i vårsola 🙂
  Kamelrytterske recently posted..Verdig? Respektfullt?My Profile

 2. 🙂 Nei, fordommer er noe tull. Har da ikke fordommer jeg, heller – bare ikke… 🙂

  En kan vel komme i fristelsen, for ikke å bruke glemselen, en og hver, tenker jeg. Og takker med det samme for påminnelsen, som jeg tar med meg i uka som kommer og sommeren som sikkert også kommer. 🙂

  Fin ue til deg også mormor. I all enkelhet. 😉
  Karl Halvorsen recently posted..KUN FOR DE SOM BRYR SEGMy Profile

  • mormor mormor sier:

   Karl
   Nei, fordommer? Har da … i bøtter og spann er jeg redd.
   Men jeg prøver å være uten.
   Ikke alltid like heldig med det 🙂
   Fin uke til deg 🙂 også 🙂
   mormor recently posted..Ikke jeg, neiMy Profile

 3. Ikke ue, men UKE. Muligens nytt tastatur skulle ha vært anskaffet…:)
  Karl Halvorsen recently posted..KUN FOR DE SOM BRYR SEGMy Profile

 4. Cassandra Cassandra sier:

  Ikke fordommer han nei, men jeg lurer alltid på hvorfor i alleste dager de reiser til sydligere strøk når dem ikke liker folka der?
  Cassandra recently posted..Hukommelse og eget kontorMy Profile

 5. Mor sier:

  Hehe, vi kaster vel alle noen stein i glasshuset vårt:) Men jeg tror nok mine øyenbryn hadde vært minst like langt oppe som dine, etter en sånn tirade…
  Heldig du som har raka hage da! Men det blir her også snart. Bare vinden roer seg og den siste bittelille snøflekker fordufter;)
  PS: Jeg så hvitveis i dag!!! Lykke:D
  Søndagskveldsklem fra Trøndelagen
  Mor recently posted..Grått og blått og gummistrikkMy Profile

 6. Starbear Starbear sier:

  Ikke fordommer JEG nei, unntatt…… tja, ditten og datten kanskje 😆

  Ha en lytefri kveld.
  Starbear recently posted..Nr. 2 av Kveldens/nattens/dagens «husker-du-musikk».My Profile

 7. Fjellcoachen sier:

  Jeg har masse fordommer, om folk som er fordomsfulle for eksempel, men fordommene har flytta på seg etterhvert, endret karakter og innhold.. Ellers liker jeg synlige fordommer bedre enn de usynlige, naboen din veit du hvor du har hen, bannende over den herpa kofferten :-).
  Fjellcoachen recently posted..Litt trygt å være redd?My Profile

 8. pireg pireg sier:

  Eg veit ikkje ka fordomar er eg mormor… trur eg… 😀
  pireg recently posted..Pireg frarår strandliv tel sumaren…My Profile

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge