Mormor og meninger

I dag hadde mormor meninger. Ikke at det er helt nytt, men hun satt og putret en smule, under avislesing. Og særlig under lesningen om hysteriet omkring et idol. Hun ville nok skrive masse om det. Det ble ikke noe av.
For hun skulle også lage nam til pippene i den flasken lillemann hadde laget istand i barnehagen. Med smult og kokosfett, solsikkefrø, byggryn og havregryn. Og oppdaget manko på smult. «Ut på tur, ikke sur» sa hun til den beste av oss. Og fikk kjøpt smult og litt til. Det blir alltid litt til.
Mormor har idéer, ikke alle er like gode. Hun ville strekke tape rundt flasken, der det var skåret ut hull for pippespising, det er pinner under de kan sitte på. Og der er det også hull. Det glemte mormor. Hun glemte også at å tape rundt kan gi gliper mellom lagene av tape. Det ble det. Men det oppdaget ikke mormor før sent. Da det smeltede smultet rant ned på benken og ikke ble i flasken. Isbiter og kaldt vann hjalp litt, så nå står flasken med innhold et kaldt sted. Til i morgen. Og mormor måtte tørke meter på meter med papir for å få vekk søl og ta ut av vasken, slik at den ikke blir tett.
Da hadde mormor glemt meninger om hysteri. Og begynt å tenke motorsag. Og spadegreip. «Det begynner å bli mange småtrær som må bort,»sa hun «og furuene mot veien må gjøres noe med også. Tror vi trenger motorsag.» Den beste av oss gløttet bare over brillen og sa ingen ting. Hun tok noen slag over gulvet. Og fortsatte: «Alle sagene er i sommerheimen, er de ikke?» Den beste av oss nikket. «Skal noen til sommerheimen fort?» Men det var det visst ingen som skulle.
Hun tittet ut vinduet og bemerket at nå var sneen ikke lenger i hagen, bare litt. Spurte etter greip eller grev til å få vekk den siste isen, men det ble brukket i fjor. «Akk ja,» sa mormor, «Går stykker eller er ikke her. Tjøtta fumt. Kunne trengt. Nå!»
Den beste av oss tittet på henne og lurte på hva hun egentlig mente. «Njaa, tenkte kunne kjøpe sag som putrer og går, for sage med hånd, det klarer jeg ikke og greip». Så ble det stille, lenge og mormor holdt på med andre ting. Så sier den beste av oss: «Vi kan jo reise og titte». DA smilte mormor og nå har hun motorsag og spadegreip.

 

greip

mormor

Om mormor

En liten, tidvis heller søvnløs mormor, med hang til bekymring. Kaffekopp i nærheten. Innehaver av svart belte i lesing. Kan ikke kommentere på Google +
Dette innlegget ble publisert i Mormor og merket med , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

6 kommentarer til Mormor og meninger

 1. Hurra – da blir det ordnings og våååår 🙂 Når det gjelder tenåringsidolet er jeg veldig glad for at jeg ikke har tenåringsjenter akkurat nå, for jeg regner med at enten den ene eller den andre eller begge hadde vært betatt… Idoler dukker opp til tider, minns jo Beatles for eksempel, men at det skal snakkes sååååååå mye om han i medier, nei det skjønner ikke denne mormora, og lurer på om den andre mormora er enig i det?
  Inger (mormoruniverset) recently posted..….fotograferingblogger???My Profile

  • mormor mormor sier:

   Inger
   Når det gjelder idoler og hysteri synes denne mormoren at det har vært vel mye. Også i avisene. Tenker som så at det bare fyrer opp under. Så der er nok begge mormorene samstemte 🙂
   Sjeleglad for at det ikke er møfrøer med idolhysteri i heimen. Det er sikkert. Men det var slett ikke stille før heller, får vi vel si. I all ærlighets navn.
   Nikket denne mormoren til den andre og la ved en klem 🙂
   mormor recently posted..Mormor og meningerMy Profile

 2. tanketrollet sier:

  Du er da den søteste mormora og den morsomste mormora jeg vet om 🙂 Jeg ser deg for meg både med pippeflasker, kokosfett , motorsag og greip – men den beste ser over brillene 🙂 TAKK for titten , og fortsatt gooood fredag kjære deg – tanketrollklem fra Nina 🙂
  tanketrollet recently posted..1937 og hemmeligheterMy Profile

  • mormor mormor sier:

   Tanketrollet.
   Jeg håper inderlig at du fikk med deg søl og solsikkefrø på gulvet også 🙂
   Men har motorsag (den funker) og spadegreip, så nå er mormor nesten klar for vår. Mangler bare at noen slår av den store utendørsviften.
   Klem på en fredagskveld 🙂
   mormor recently posted..The Weekend in Black and WhiteMy Profile

 3. Cassandra Cassandra sier:

  Mormor med motorsag?
  Hjelpes, er det sendt ut nabovarsel?
  klem
  Cassandra recently posted..Dagens ABCMy Profile

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge