Jeg kjenner det putrer

Jeg kjenner det koker. Jeg kjenner at jeg har lyst til å hoppe opp og bite noen i kneet. I alle fall kjenner jeg at jeg vil skrive noen ord, her. For det muslimske broderskap kan jeg ikke få tak. Så sant ikke en av deres medlemmer leser denne bloggen. Hvilket jeg tviler sterkt på.

Til alle som prediker likhet for kvinner og menn innen islam: Ta fatt i disse gamle knehønene og si at dette er ikke menneskevennlig. Dette er nedvurdering og forakt for mennesker, i alle fall ovenfor halve den menneskelige befolkning.

For dem som har svevet i den villfarelse at mennesker er mennesker innen islam. Les og tenk en gang til. Jeg håper at det kommer en reformasjon innen islam, slik det kom innen kristendommen. Men jeg synes at pendelen svinger gale veien.

10 grunner til at kvinners rettigheter ikke bør utvides – Aftenposten.

Bare for å ha skrevet det. Det er ikke bedre stilt innen noen av de kristne samfunnene. BM. Jeg skrev «noen».  Det betyr ikke at det er slik i alle.  Kan hende det finnes noen menneskevennlige sekter/avdelinger innen islam også. Da må de pinadø la høre fra seg .

mormor

Om mormor

En liten, tidvis heller søvnløs mormor, med hang til bekymring. Kaffekopp i nærheten. Innehaver av svart belte i lesing. Kan ikke kommentere på Google +
Dette innlegget ble publisert i Politikk -samfunn og merket med , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

28 kommentarer til Jeg kjenner det putrer

 1. Stine sier:

  Jeg hadde en kompis en gang som bor i saudi arabia. Og vi snakket ofte om dette med muslimer og hvilket syn de har på kvinner osv osv. Og i hans religion der han bodde med hans familie osv så eksisterte ikke denne nedtrykkelsen av kvinner, og kvinner hadde like mye de skulle sagt for seg selv som menn. Selvfølgelig var det noen ting, som at kvinner ikke skal kjøre bil osv. Men poenget mitt er at de hyllet kvinnen og så opp til kvinnen og gjorde alt de kunne for at hun skulle ha det bra.
  Stine recently posted..En av de dagene..My Profile

  • mormor mormor sier:

   Stine
   Selvfølgelig er det ikke likt for mann og kvinne.
   Jeg undrer meg bare på hvilke reduksjoner i ditt eget liv du hadde vært villig til å godta.
   For reduksjoner er det og et gyllent bur er fortsatt et bur.
   Klem 🙂

 2. Tanketrollet sier:

  Stakk innom med morgenkaffen, og smiler 🙂
  Tanketrollet recently posted..Gruing og MESTRINGMy Profile

  • mormor mormor sier:

   Tanketrollet.
   Jeg blir litt oppgitt over et slikt kvinnesyn og menneskesyn.
   Da taster jeg litt 🙂
   God formiddag og god kaffe 🙂
   Mormorklem 🙂

 3. Ble ikke bare litt spørrende her, for den lista er jo grei? Så lenge man ikke setter negativt fortegn for hvert punkt. Eller har jeg misforstått helt og totalt?
  Kamelrytterske recently posted..HoldningerMy Profile

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge