Noia? Neppe alltid.

Uønsket oppmerksomhet og løgnaktige påstander om enten en selv eller andre, kan ramle inn i e-postkassen din. Uten at du skjønner et dugg. Eller komme som kommentarer på bloggen din. Der tas opp helt private saker, som ikke har noe på en blogg å gjøre. Man kan bli paranoid av mindre.

Er man «heldig» har man skaffet seg en «beundrer» med standhaftighet og kreativitet. Noen går så langt at de maskerer seg ved å bruke andres e-postkontoer. Sørgelig. Jeg er klar over at det er ytringsfrihet her i landet og man skal tåle uenighet i sak. Men det man ikke skal tåle er det som på nynorsk heter «stalking». Les definisjon. Uønsket er nøkkelordet, sammen med vedvarende.

Bør man gå til politiet med det? Ja, det synes jeg, men om det blir prioritert, er en annen sak. Men det er vanskelig å vite hvordan man skal få slutt på dette uvesenet. Man kan sette opp filtere på e-postkontoen sin, men det kan omgås. Man kan utestenge kontoer på bloggen sin (i alle fall på wordpress). Men og det er et stor men. Det meste man kan foreta seg på nettet kan omgås av dem som har vilje og kunnskap nok Også av «stalkere».

Ignorere? JA, så langt man psykisk helse til det. For det er klart at krenkende og løgnaktige påstander gnager på en, samme hvor «god samvittighet» man har. Det spiller ingen trille om man vet med hodet at det er sludder og vrøvl fra ende til annen. Det gjør inntrykk og setter avtrykk på psyken, likevel. Jeg tror at mennesker som foretar seg slikt er i ubalanse. For å si det forsiktig. Jeg lar forsiktigheten falle og skriver: Vedkommende er spinnvill, gal og en fare for andre. Enig?

Tro ikke at stalking er et fenomen som rammer «de rike og berømte». Det rammer hverdagsmennesker også og det kan ramme deg. Er du forberedt på det?

bildet er hentet fra Dr. Debs side

 

mormor

Om mormor

En liten, tidvis heller søvnløs mormor, med hang til bekymring. Kaffekopp i nærheten. Innehaver av svart belte i lesing. Kan ikke kommentere på Google +
Dette innlegget ble publisert i Helse og merket med , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

12 kommentarer til Noia? Neppe alltid.

 1. Melusine sier:

  Usj, håper jeg ikke blir utsatt for dette! Om jeg gjør det skal jeg først ignorere, men fortsetter det så må jeg tenke ut en plan b.

  Ang Anna Karenina, så er denne filmatiseringen helt fantastisk! Jeg tror ikke du kommer til å angre om du ser den 🙂

  Søndagsklem tilbake!
  Melusine recently posted..Smakebit på søndag [jane eyre]My Profile

  • mormor mormor sier:

   Melusine
   Jeg håper det samme.
   Jeg har ikke vært i denne situasjonen, men jeg vet om andre som har det. Derfor denne lille utgydelsen 🙂
   Får se om jeg får rotet meg på kino 😆
   Søndagsklem 🙂

 2. Donald sier:

  Uha, jeg har heldigvis ikke været ude for den slags. Jeg respekterer andre mennesker og beundrer de, der tør åbne sig på nettet uden at være anonyme. Jeg vil også gerne diskutere med folk, med hvem jeg ikke deler synspunkter – bare det foregår i en åben og høflig tone.

  Jeg kan ikke helt gennemskue, hvad du har været ude for, men du har heldigvis ret i at WordPress er god til at håndtere den type problemer. Håber du sætter bloggen til kun at modtage kommentarer fra identiteter, som tidligere er blevet godkendte.

  Hav en god aften – og klem 🙂
  Donald recently posted..Bølge-energi: Rentabelt?My Profile

  • mormor mormor sier:

   Donald.
   heller ikke jeg, men det finnes dem som blir det og det finnes dem som finner på noe slikt.
   Dessverre.
   Kommer over med en ufordring til deg 🙂
   Klem på deg 🙂

   • Donald sier:

    Ja, der finnes de, men jeg tror ikke de ville gøre det, hvis man talte med dem og hjalp dem videre i livet. Jeg er uforbederlig optimist og tror på det gode i mennesket 🙂
    Donald recently posted..Foto grafenMy Profile

    • mormor mormor sier:

     Donald
     jeg tror også på det beste i mennesket, for ellers hadde jeg ikke kunnet leve.
     Men det er å få «tatt tak i» før det blir for galt, der hender det at man tråkker feil eller ikke ser 🙂
     Kanskje fordi man ikke kan eller vil se?
     Klem på deg 🙂

 3. Ja, her skriver du og stiller spørsmål ved noe som etter min mening er svært så viktig, for alle oss som finner mye glede og nytte av nettet. Og ikke så helt ukjent for meg heller.
  Det er nok mange tanker her som jeg er enig i, hver eneste en av dem.

  Det kan nok være mange grunner som ligger bak, mange slags personligheter har mulighetene til å skaffe seg de behovene de har. Og de er så svært forskjellige, etter hvem som den er «innpakket» i. Noen, for ikke å si de fleste har hatt det vanskelig i oppveksten eller i tidlig ungdom. Noe som kan være en medvirkende årsak, men etter min og mange fagfolks mening, kan de fleste av dem velge hvilken «vei» de skal velge. Hvordan de ender ut som menneske. Derfor er jo mye av dette også straffbart, som også du vet. De bryter loven, rett og slett og gjerne gjennom så villig og «åpent» fortelle at det er nettopp de forteller om, som gjør det. Under falskt navn. For det gjør nok de fleste, modigere er de ikke. Men IP adresser og mer til kan fortelle det meste.

  Klart at dette tærer på psyken, om en ikke har fått med seg gjennom et lengre liv, at slikt må skrive seg fra helt andre sider og årsaker enn disse hevder

  Når slikt er på ferde, bør en samle sammen IP adresser og alt en kan, fra første stund, og selvfølgelig anmelde det. Kanskje en gang, når det omsider går inn til de rette og folkevalgte og de som har ansvaret for å passe på at slike lover og regler blir etterfulgt, vil tiden og pengene også dukke opp. For dette koster samfunnet mer enn de fleste aner. Tror jeg.

  De aller fleste, trodde jeg ei tid, greide å se at her var det noe som skurret. Men dessverre så har jeg etter hvert fått erfaringer som forteller en helt annen virkelighet. Trist det, for akkurat gjennom «å gå på» det som så hjerteløst og uten empati forkynnes, så er en med på å forsterke vederstyggeligheten. Mobbing, trakassering og det som verre er, som jeg ofte har brukt, vil fortsette og også bli bare verre og verre. De lykkes med det de har som gleder i livet og som heldigvis gjelder for et mindretall av verdens og Norges innbyggere. De får styre andre og fremheve seg selv. Men også her er nok tallet mer enn stort nok, til at alle kan komme i kontakt med dem.

  Jeg tror at kampen for mobbing er viktig, mener at mobberne kan stanses og at de er i faresonen for å komme over i neste fase – som omtrent er uhelbredelig og ustoppelig. Mange av dem blir «rekruttert» via løgn, skuespill og manipulasjon, og det er også ikke sjelden disse som må gjøre «jobben» for bakmennen. (damene)

  Det er nok mye mer jeg skulle ha sagt, og på en mye bedre måte. Men nå tar middagshvilen overhånd her hos meg. Takker for et innlegg mormor, som får tankene inn på områder som de ofte er hos meg. Og som jeg tror er noe av det vi hver dag burde ha i tankene. For oss selv, og for hvert eneste menneske som sakte men sikkert brytes ned, kjente som ukjente. Dette skal vi ikke godta, men synge ut om. På bloggen, de vi omgås, barn og barnebarn og få flest mulige til å skaffe seg mest mulig informasjon om dette. Mobbing, trakassering og «det som verre er». Da står de/vi enda bedre rustet for å falle i den store «bøtta» for vrak og ubrukelig. 🙂

  Tusen takk for ditt mot, igjen! 😉
  Karl Halvorsen recently posted..63 HALVORSEN MELDER SEGMy Profile

  • mormor mormor sier:

   Karl
   Ikke så veldig modig, men hakkende forbannet, tror jeg og det som hodet tumler med, faller gjerne ned på tastaturet 😆
   Jeg roper varsku ofte og det tror jeg at vi må. Ikke for det, noen ører og øyne er like lukket som enkelte hjerter.
   Jeg refererer til lenkene dine så ofte jeg kan, når jeg får høre om noen som får sånt uvesen etter seg. Glemte å lenke dit i dag. jeg traff ikke stormens øye før etter at jeg hadde trykket pusblisér og da så.
   Klem fra sønnafor Sinsenkrysset 🙂

   • Setter pris på deg og din bruk av tastaturet jeg, vet du mormor. Jeg har merket meg din omsorg som «ramler ut» fra hjertet. Kanskje en dag, når informasjonene har kommet i rikelige mengder og av en kvalitet fra hjertet, da dukker det store og alvorlige problemet opp for enda flere. Muligens ikke før den dagen da de står med «gjørma» til langt over støvlene selv, men da har de i alle fall mulighetene til å slippe unna. Eller få et liv som de har fortjent, og ikke et liv som andre av merkverdige grunner har fått i hodet at det fortjener. Tanker som er så fjerne fra de fleste at selv om en stadig opplever det, stiller en seg spørsmål om sin egen status.

    Selvfølgelig mener jeg ikke at alle mobbere er i den verste klassen, gradene er mange og forskjellige. Men den som vil, tror jeg vil forstå hva jeg mener. Rekrutteringen må bort, og den må starte tidlig. Hjemme, og ikke minst i skole og oppvekst. Også vi som foreldre, besteforeldre og voksne må fortsette med informasjonen og gjøre vårt til at dette kan bli avleggs. Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre litt. Og nå kan jeg igjen fortsette i det uendelige, men slutter her for denne gangen. 🙂

    Vi spanderer på oss en fin kveld vi, lader opp siste rest av batteriene for tidenes beste uke. Noen sinne! Takk igjen, mormor. På vegne av meg selv og alle de som er skremt bort og i skjul. Alle de ofrene av forskjellige grader som ikke har krefter og stå i mot. Kanskje heller ikke den kunnskapen som trengs for å klare det. Alle de som føler seg alene og ikke blir trodd og blir satt i båsen for «den skyldige». De egentlige ofrene, som forøvrig er alle slike mennesker kommer i kontakt med og får styringen på.

    Fortsatt god kveld, til deg og dine, og ei fin og flott uke som inneholder akkurat det du og dere ønsker. En klem og et smil følger, til sør for det berømte krysset. 🙂
    Karl Halvorsen recently posted..63 HALVORSEN MELDER SEGMy Profile

 4. egedenne sier:

  Veldig flott innlegg om noe som er veldig viktig. Jeg har fått noen slike selv, full av usannheter og greier, og jeg hadde bestemt meg for å anmelde det, men så fant ut at jeg ikke gadd å bruke min tid på en slik person. Jeg blokkerer og ignorerer, så langt det går an.

  Klemmer 🙂
  egedenne recently posted..i will rememberMy Profile

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge