Lenker og tanker

Jeg fikk en lenke av Gamle ugle i forbindelse med  Sykehus = forretning.  http://www.dagensmedisin.no/blogg/tor-levin-hofgaard/nei-til-sjekkhefte-kvalitet/ .

Denne peker på noe meget vesentlig. Mennesker er ikke roboter. Vi er levende, irrasjonelle og ulike. I helse og uhelse. Selv om ideologer, byråkrater og økonomer ikke liker tanken på det. Etter hvert som pengene har blitt hovedsaken også innen helse-tjenester og foretak ser det ut til at dette er glemt. At mennesker er ulike, irrasjonelle og levende og vanskelig lar oss presse inn i en standardform.

Det som kan botes på hos en pasient i løpet av – la oss si- tre måneder, trenger en annen pasient kanskje et år på. Hverken benbrudd eller psykiske knekker leges i samme takt hos hver enkelt. Med dagens telleregime (x pasienter inn – x dagers opphold ) gir ikke alltid friske  mennesker. Etter et sykehusopphold.  Det har vi kjent på kroppen, hos oss. Men la nå det være.

Jeg er klar over at det må foreligge noen økonomiske rammer for helsetjenesten, men å drive et sykehus er ikke det samme som å drive en blomsterforretning, selv om begge deler behandler noe levende. En annen merkelig sak er dette: Man bygger nytt, men man bygger ikke stort nok, for pasientene. For disse skal ha en seng å ligge i, leger og pleiersker til å stelle med seg, renholdere og noen  til å lage mat til seg og så videre. Det er dyrt. Vet det.  Man får papirflyttere, direktører og byråkrater i lag på lag. Ja da, noen må styre, vet det. Men så mange i forhold til hva som trenges av hender?

 

 

mormor

Om mormor

En liten, tidvis heller søvnløs mormor, med hang til bekymring. Kaffekopp i nærheten. Innehaver av svart belte i lesing. Kan ikke kommentere på Google +
Dette innlegget ble publisert i Helse, Politikk -samfunn og merket med , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

10 kommentarer til Lenker og tanker

 1. Byråkrati avler mer byråkrati
  🙂 🙂
  Kamelrytterske recently posted..Mål og livsnødvendigheter? Hvordan fortelle?My Profile

 2. gamle ugle sier:

  Det blir ikke bare papirflytting ut av dette, det blir fokus flytting. Fra virksomhetens egentlige hensikt, helsehjelp, til tallenes uklare tale, for å si det sånn.

  God formiddag til deg mormor.
  gamle ugle recently posted..livslang glemselMy Profile

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge