Tanken 10

Junior trakk på skuldrene og viste håndflatene. «Han rakk vel ikke, da.» sa han. «Han skulle ha et par sertifikater i London, så han kommer vel derfra, når han er ferdig.» Hun så på Junior. «Hva er det jeg ikke har fått med meg? Noe må det jo være? For å være ærlig er jeg ikke komfortabel med situasjonen. Jeg har en følelse av at noe ikke stemmer.» Hun lente seg tilbake i flysetet. Trakk opp laptoppen og kom seg på nettet.

Det første hun ville gjøre var å sende en e-post til sjefen og høre hvor mye som var endret, siden hun hadde sagt ja til å ta på seg oppdraget. Men Junior ba henne ta det rolig og nyte flyturen. Jobbe kunne hun gjøre i New York. Og var det ikke så at hun var en smule trett? Kunne hun ikke sove litt? Eller bare holde ham med selskap? Snakke litt om løst og fast?

Om han hadde ment å stryke over uroen hennes, hadde han feilet. Hun følte seg slett ikke beroliget, men hva kunne hun gjøre? Her og nå? Hun kunne jo ikke bare spasere ut døren? Nå, hun kunne forsøke å ta en lur. Ba om en sovemaske og ørepropper. Stewarden kom med det og en pute og et pledd. Etter at hun hadde rigget seg til, så hun på Junior: «Jeg tar meg en lur, så snakkes vi etterpå.»

Hun fikk ikke sove, det kvernet noen tanker i hodet om hensikt og hvorfor. Plutselig var den ubehagelige der også. Hun skuttet seg og lovet seg selv at hun skulle tenke ferdig så fort hun kom hjem til seg selv. Men det var noe rart, med denne turen, det var hun sikker på. Etter en stund døste hun og lot verden seile sin egne sjø. -Hver dag har sin plage, tenkte hun. Og lot det bli med det.

Etter at hun hadde fått slappet av en tid, dro hun frem laptoppen igjen og logget seg på. Sjekket innboksen for nytt innhold og så at det lå en e-post fra sjefen der. Hun åpnet og leste: «Tror du gjør lurt i å returnere i morgen. Du rekker det neppe i dag. Om du ikke finner noen annen grunn, si at du har alvorlig sykdom i familien og MÅ returnere. Slett e-posten og ikke åpne noen av dokumentene.»

Hun kulset. Junior så på henne. «Du ble blek, er du syk? Eller var det ubehagelige nyheter?» Hun trykket fort på slett, litt engstelig for at Junior hadde lest. «Nyhetene var ikke noe særlig gode. Min mor er syk og har blitt fraktet hjem til Norge. Jeg må returnere så fort som mulig. Hjelper du meg å booke om?» Junior så skjevt på henne: «MÅ du reise hjem umiddelbart? Jeg trenger deg her, vet du? Du er veldig viktig, kanskje mer enn du tror.»Hun ristet på hodet. «Det får så være, men jeg MÅ nok hjem. Og gjerne i kveld. Det gjelder jo min mor.» Hun var ikke helt bekvem med å lyve, men det var vel en grunn til hjemkallelsen fra sjefen.

Det var ikke plass på fly til Europa for neste dag. Og hun hadde ikke lyst til å dra til hotellet som var bestilt. Hun fikk anbefalt et hotell og dro dit. Uten å ta hensyn til Juniors smiger eller trusler. Og neste morgen returnerte hun fra New York, uten egentlig å ha vært der.

Fly_4

Tanken 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1

mormor

Om mormor

En liten, tidvis heller søvnløs mormor, med hang til bekymring. Kaffekopp i nærheten. Innehaver av svart belte i lesing. Kan ikke kommentere på Google +
Dette innlegget ble publisert i Fortellinger og annet rart og merket med , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

14 kommentarer til Tanken 10

 1. Litt for spennande!
  Ugler i mosen altså…
  God Julehøgtid 🙂
  Refleksjon på livsvegen recently posted..Gi meg ikke din styrkeMy Profile

 2. gamle ugle sier:

  Nei men hva skal en stakkars ugle tro nå da? Mose eller ikke mose, godt hun kom seg hjem.
  Venter stadig på opplysning –
  God lillejuleaften mormor.
  gamle ugle recently posted..julediktet – et ikkediktMy Profile

 3. En junior med urent mel i posen?
  Eller det muggel i osen?
  Kamelrytterske recently posted..Med lov skal landet byggjast, og inkje med ulov øydastMy Profile

 4. Mariane sier:

  Jeg læser og følger med og har lidt dårlig samvittighed men kan ikke få nissehistorien færdig. Der er helt blankt på papiret… Tak for alle tankerne – og det er en meget spændende føjleton.. Tak!!
  Mariane recently posted..Weekly Photo Challenge: DelicateMy Profile

 5. Bente sier:

  Hm..Gamle Ugle har iallfall ikke gjort noe galt!
  Men ekkelt mel i posen er det nok..
  Mormor. Skriv fort! 😉
  Glade klemmer kommer med julesanger og julegleder.
  Bente recently posted..Glemte jeg det?My Profile

 6. mormor mormor sier:

  Gamle ugle
  Forfatteren er «På tastatur» og klarer det hele opp. 🙂
  Det var forøvring bare nye ugler i mosen, så du var utenfor mistanke hele tiden 🙂
  Lykkelig jul til deg 🙂 og dine 🙂
  Mormorklem 🙂
  mormor recently posted..Mormors juletre og litt tilMy Profile

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge