Tanken 7

Desember hadde kommet og de første stressfaktorene i butikkene var veldig merkbare. Hun gruet nesten for å stikke innom varehuset i nærheten. Det var bare det at det lå så laglig til. «Kattemat, kaffe, kokosboller, karamellpudding,» hun smilte av handlelisten sin. Alle de første punktene begynte på k. Hun tenkte på oppdraget hun hadde fått, det var en del k innblandet i det også.

Klimatiske forhold og forskning var langt fra hennes sterkeste side, så hun brukte mye tid på å lese seg opp. -Merkelig hvor lite hun egentlig visste, tenkte hun. -Her har de skrevet milelangt om klima og klimaendringer i flere år og så hadde det bare passert? Hun tenkte på niesen og hennes brennende engasjement i miljøsaker, lurte et øyeblikk om hun skulle trekke veksler på Veslas viten. Hun fikk tenke over det.

I lunsjen tok hun frem mobilen og sendte en melding til niesen. -Kunne vel være like greit på de unges perspektiv også, tenkte hun etterpå. Og ringte for å bestille time hos frisøren, siden mobilen allerede var fremme. En ulest melding, sto det, på displayet. Hun åpnet den og så at det var fra Junior: «Senior og jeg skal til New York fredag, det hadde vært bra om du kunne være med. Vi har avtaler med en del klimaforskere der.». Hva skulle hun gjøre med den? Hun fikk rådføre seg med sjefen, men hadde en anelse om hva svaret ville bli. -Men avtaler med forskere i weekenden?? Det ville vise seg hva det egentlig handlet om tenkte hun.

Tilbake ved arbeidsbordet lyste det en melding på pc’n: «Har du en femminutter?» Hun sukket litt, strammet seg en smule opp og gikk inn til sjefen. Der ble hun møtte med stor entusiasme og sjefen formelig boblet over av velvilje og gode hensikter og mange ord. Budskapet om New York-invitasjonen var ankommet der også, og var øyensynlig meget godt mottatt. Men ingen hadde vel sagt ja? -Det var tross alt snakk om hennes fritid, tenkte hun mens hun satte seg. Før hun kom til orde hadde hun fått beskjed om at det var helt i orden med fri på torsdag, fredag og mandag, skulle det være nødvendig, kunne hun ta fri tirsdag og så. Om hun ikke syntes hun hadde råd, ville hun finne et bidrag på kontoen sin. Det kunne vel kanskje være på sin plass med litt oppfriskning av garderoben før turen? Neida, ikke nødvendig med noen takk, skulle bare mangle. Det var i firmaets interesse.

«Jeg har ikke svart på meldingen, jeg synes det virker litt rart, for hvilke forskere ville ofre fritiden sin på en liten gjeng ukjente mennesker fra Norge? For de hadde vel fri derover også? Jeg vet ærlig talt ikke om jeg har lyst til å reise. New York-tur frister så klart, men jeg vil gjerne vite litt mer før jeg kaster meg ut i det.» sa hun og trakk en hårlokk. Smilet falmet en smule på sjefens ansikt: «Du sier da vel ikke nei? Og setter meg i forlegenhet? Junior og jeg har ordnet detaljene med reisen og overnatting. Det er ikke sikkert du får anledning til å reise til New York, gratis, en gang til.»

«Jeg må tenke over det, grundig», sa hun, reiste seg og gikk til sitt eget. «Ikke rart du ikke finner noen å dele livet med,» kom det etter henne ut døren.

new york

 Tanken 6

Tanken 5

Tanken 4

Tanken 3

Tanken 2

Tanken 1

 

mormor

Om mormor

En liten, tidvis heller søvnløs mormor, med hang til bekymring. Kaffekopp i nærheten. Innehaver av svart belte i lesing. Kan ikke kommentere på Google +
Dette innlegget ble publisert i Fortellinger og annet rart og merket med , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

12 kommentarer til Tanken 7

 1. gamle ugle sier:

  God formiddag mormor.
  Jeg begynte å lese, og gjenkjente antivarehusfølelsen. Men så kastet du meg videre, og plutselig så jeg for meg klimatriksing og kvoteavlat ala Luther.
  Men jeg vet ikke. Ikke annet enn at hovedpersonen din synes å stå i et krysspress, mer eller mindre erkjent.
  Så jeg venter, i spenning, for dette er en riktig pageturner dette. Med substans, vel og merke.
  Fremdeles (?) smul lørdag ønskes deg, her hos meg er det smul kaffedrikking som gjelder akkurat nå –
  gamle ugle recently posted..stoppskiltetMy Profile

  • mormor mormor sier:

   Gamle ugle.
   Hva hun gjør vet jeg ikke riktig, ennå.
   Hun lever sitt liv, merkelig nok. Jeg prøver å legge føringer for henne, men …
   Takk for at du synes det er substans.
   Jeg tror det hun møter på arbeidet er et ganske godt kjent fenomen. Beslutninger tas til firmaets beste, lett og gjennomskinnelig kamuflert.
   Erkjennelsen har nok ikke blitt for stor ennå 🙂
   Smul og relativ lat lørdag her 🙂
   God kaffe 🙂
   mormor recently posted..Tanken 7My Profile

 2. Stine sier:

  Mer mer mer meeeeer! 😀
  Stine recently posted..Endeliiiiiiiiiiig!My Profile

 3. Åååå – jeg har ikke fått lest alle.. Jeg skal, bare ikke akkurat nå 🙂
  Her må man jamen være våken og følge med 😀
  Kommer sterkere tilbake, sa denne mormora til den andre 🙂
  Inger (mormoruniverset) recently posted..Julegavenisseverksted….My Profile

 4. Donald sier:

  Av! Jeg ser på kommentarerne, at du ikke ved hvad fremtiden bringer! Det er morsomt. 🙂

  Jeg ville, hvis jeg var hende, tage fri, når jeg synes det. Jeg ville blive fyret, finde andre job. Jeg ville søge efter andre mennesker med andre holdninger 🙂
  Donald recently posted..My Profile

 5. Tilbaketråkk: Tanken 8 | Mormors klagemur

 6. Tilbaketråkk: Tanken 9 | Mormors klagemur

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge