Tanken 2

Hun våknet av tyngden over føttene, stillheten og solen som strakk en finger inn i soverommet. Hun snakket til katten med myk stemme og forklarte omhyggelig, som hun hadde gjort hver gang tidligere, at soverommet var egentlig forbudt område, for kattepoter. Strakte seg og tittet på klokken. Det hadde vært strømbrudd så hun, for vekkerklokken blunket digitalt til henne uten å gi klar beskjed om tidspunkt. Mobiltelefonen lå på skrivebordet. Da var det vel kanskje best å stå opp.

Katten strakte seg også, så på henne meg gyldne øyne og foretok et lite morgentoalett. Så snudde den ryggen til henne og maket seg bedagelig på plass på dynen igjen. «Ditt beist», sa hun med latter i stemmen. Og gikk på badet.

I dag ville hun ta et langt bad, blåse i sminken og finne myke klær. Men først gjøre som katten, spise frokost og ta en joggetur. Det var forunderlig mildt, hun savnet nesten å se pusten sin mens hun jogget av sted langs elvepromenaden, men bare nesten. Hun nikket smilende til dem hun møtte, mest kjente fjes. De aller fleste var ute i samme ærend som henne. En og annen så ut til ha annet fore, men majoriteten, de jogget. Det var godt å strekke ut bena og kjenne hjerteslagene øke frekvens. Snart kom hun til å svette også. Hun smilte igjen. Snart ferdig, tenkte hun, da hun kjente svetten piple i pannen. Så hjem.

Hun skulle slappe av i badekaret, planlegge middagen i dag og kanskje for hele uken, ikke stresse, men kose seg med tankene på god mat, laget av gode ingredienser.

Mens badekaret fyltes, fant hun frem klær, snakket med katten og lurte på om hun skulle ta med seg en koppe te. Nei, det var liten vits i. Hun kom sikkert til å glemme den og kald te? Nei, takk. Det smalt i døren hos naboen. Sint smell. Nå, så kranglet de vel igjen. Lørdag var visst krangledagen, kanskje fordi de var sammen så mye, på lørdag? Duften fra badeoljen bredte seg i badet og hun trakk den inn. Så godt. Helg. Ikke noe stress i dag. Hun stresset ikke mye, men det var likevel godt å ha fri. Disponere dagen helt etter eget hode.

Hun knyttet et håndkle rundt håret, trakk på seg klærne og satte seg ved kjøkkenbordet. Neste ukes meny lå klar i hodet, det vil si om hun ikke ombestemte seg eller det skjedde noe uventet. Tekoppen med «Alle tiders tante» på var i bruk. Den rommet behagelig mye. Et magasin hun ikke hadde lest lå uåpnet ved siden av. Så var den der, flyktig, men umiskjennelig, tanken. Hun husjet den avsted. Det var da som utgjort. Det var da slett ikke noe å tenke på. Ennå.

Hun gransket ansiktet i speilet igjen, etter at hun hadde rengjort ansiktet. Hun synes rynkene rundt øynene var mer fremtredende. Kanskje hun skulle kjøpe en annen krem? Men hun fant ingen grå hår. I morgen skulle hun virkelig se etter, i dagslys. Kanskje et par agurkskiver over øynene ville hjelpe? I morgen sto i kunstens tegn. En liten gallerirunde sammen med en venn. Teatertur også. Hun gledet seg.

Tanken 1

mormor

Om mormor

En liten, tidvis heller søvnløs mormor, med hang til bekymring. Kaffekopp i nærheten. Innehaver av svart belte i lesing. Kan ikke kommentere på Google +
Dette innlegget ble publisert i Fortellinger og annet rart og merket med , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

23 kommentarer til Tanken 2

 1. gamle ugle sier:

  Så spennende mormor. Jeg har lest begge tankedelene, og aner en begynnende roman?
  Venter på fortsettelsen.
  gamle ugle recently posted..bekjennelseMy Profile

 2. Mathilda sier:

  Liebe Mormor,

  ich wünsche dir einen tollen Tag mit vielen kleinen Freuden.

  Liebe Grüße von Mathilda ♥
  Mathilda recently posted..Türchen 3My Profile

 3. Venter på Tanken 3 🙂
  sa en mormor til en annen 😀
  Inger (mormoruniverset) recently posted..… pønta til advent…My Profile

 4. Jeg måtte lige tilbage efter Tanken 1. Nu håber jeg, der kommer en Tanken 3??

  Ha’ en god mandag aften 🙂

  PS: Har snart input færdigt til Desembersiden, håber jeg.
  Fruen i Midten recently posted..Da forkant blev til bagkantMy Profile

 5. Bente sier:

  Hm..liker godt.
  🙂
  Bente recently posted..Det som skulle være suppesøndag…My Profile

 6. Birgitte sier:

  Tanke tre kan du slet ikke komme uden om 😉
  Krammer 😉
  Birgitte recently posted..Ordløslørdag # 34My Profile

 7. Anwen sier:

  Åh, dette var fint!
  Anwen recently posted..PorselensdukkeMy Profile

 8. Nesten som en julekalender dette. Eller, kanskje urettferdig å kalle en føljetong for det bare fordi den publiseres i desember, men var positivt ment. 🙂
  Elisabeth, Innerst i veien recently posted..På tide å pynte….My Profile

 9. Spennende! Du skriver godt, mormor K. (men det visste vi jo) 🙂

  Jeg skulle bare innom som snarest for å takke for at jeg fikk være med og åpne «ballet» på desembersiden. Og for å fortelle at jeg linker til den fra bloggen min, om det ikke kommer innsigelser. Må finne den greit hver dag, vet du. 🙂 Flott ide med denne Desembersiden din.

  Mandagsklem
  bare lille elin recently posted..Ukens favorittinnlegg (side) # 44 +My Profile

  • mormor mormor sier:

   Elin
   Ingen årsak, jeg synes det var en grei start.
   Og bare link i vei du. Takk skal du ha.
   Likte idéen selv, og som vanlig er det ikke så himla langt fra tanke til tastatur 🙂

   Stor mormorklem på en mandag 🙂
   mormor recently posted..Tanken 2My Profile

 10. Tilbaketråkk: Tanken 7 | Mormors klagemur

 11. Mia sier:

  Sku ønske det livet var mitt akkurat nå..
  Bra skrevet. 🙂

 12. Tilbaketråkk: Tanken 8 | Mormors klagemur

 13. Tilbaketråkk: Tanken 9 | Mormors klagemur

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge