Noe sniker ute

Det er høsten som banker på vinduet og pusler i gress og vekster. «Jeg kommer», sier den. Og jeg nikker. «Ja, jeg har kjent deg. Du er ikke SÅ velkommen, må du tro. Du knaker i knoklene og får fingre til å stivne. Kan du ikke vente litt til med den kjølige luften?»

«Vil du ikke ha gavene mine? Modne bær, flotte sopper, høy og klar himmel?» hvisker den i luftelukene. Og jeg skjems en smule. For jeg vil jo det. Også. «Men rimet i gresset, det kan du vente med?» ber jeg pent. «Alt eller ingenting», sier høsten og puster til fargerike blader. Og ingenting er ikke noe alternativ.

«Du er vakker, sier jeg. «Det vet du jo. Men du kommer alltid ubeleilig. Jeg er ikke forberedt. Jeg vil så gjerne ha varme og myke ledd». Og sukker for meg selv. Finner frem flere lysestaker, henter ved og legger mer i vedkurven.

Finner frem gamle quilter og legger dem strategisk til, slik at de kan legges rundt kald mormor. Og klager til høsten, «Behøver du være så kjølig?»

Går over løv som knitrer under føttene og finner et gjenglemt bringebær eller to. De høstes og puttes i munnen. «Du lager ikke så søte bringebær som sensommeren», sier jeg til høsten. Til svar får jeg et vindpust som rusker i epletreet og enda et blad seiler ned mot bakken.

Om kvelden er det tid for mange lys og det er tross alt en glede å sitte der, med kaffekoppen og lysene. Jeg lener meg tilbake og tenker på gledene ved høsten.

«Ja, ja. Du får være velkommen da«, hvisker jeg mot høsten utenfor vinduet.

mormor

Om mormor

En liten, tidvis heller søvnløs mormor, med hang til bekymring. Kaffekopp i nærheten. Innehaver av svart belte i lesing. Kan ikke kommentere på Google +
Dette innlegget ble publisert i Årstid - natur og merket med , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

18 kommentarer til Noe sniker ute

 1. mirapisani mirapisani sier:

  🙂 Vakkert mormor. 🙂
  Jeg har kjent pusten i nakken jeg også. Men ute har jeg ikke fått vært. Altfor travel.
  Gleder meg til å få tatt naturen i bruk igjen.
  En riktig god helg til deg. 😉
  mirapisani recently posted..Truet til taushet. (del 1)My Profile

 2. Rasmine sier:

  Tak for det smukke forhandlingsreferat!

  Jeg plejer at påstå, at efteråret er min yndlingsårstid, men forudsætningen er, at det ikke kommer for tidligt, og det synes jeg, at det gør i år. September plejer at være lunere, i alt fald så vidt jeg husker.

  Glædeligt efterår, Mormor!
  Rasmine recently posted..Morgensang – eller wake-up callMy Profile

  • mormor mormor sier:

   Rasmine
   Vel bekomme.
   Fører forhandlinger hvert år og taper alltid.
   Næh, vi var i sommerheimen et år og hadde frost tidlig i september.
   Men det var ikke vanlig.
   Jeg tror erindringene spiller oss noen puss en gang i blant også 🙂
   Gledelig etterår Rasmine 🙂

 3. Takk for høstlesing 🙂 Flott!
  Jo da – den sniker her også… selv om sommeren har prøvd å være tilstede… men det blir mindre og mindre av sommer og mer og mer av høst. Sånn er livet 🙂 Takk for fire årstider. Jeg liker dem alle, selv om jeg selvfølgelig verner om mine favoritter 😉
  sa en mormor til en annen 😀
  Inger (mormoruniverset) recently posted..Noen ganger..My Profile

  • mormor mormor sier:

   Inger
   Det er en sjarm ved alle årstider og egentlig vil jeg ikke være noen av dem foruten.
   Jeg forhandler gjerne litt med høsten, hvert eneste år. Men den gjør som den vil.
   Alltid.
   Så får vi bar omfavne høsten, da, sa en mormor til en annen, med et smil 🙂

 4. Så fint du skriver. Høsten er vakker, men den kan godt holde litt igjen. Det gjør den plutselig her i dag, sol og litt varme. Det kom så brått på det fine været, for her har det høljet ned i uker. En fin fredag til deg.
  Eli og Bella blogg recently posted..UkesluttMy Profile

 5. Flott høstinnlegg. 🙂
  Ja, den ER kald, men du og du så flott.
  Og så godt å sitte inne ved varmen.
  Høstklem fra meg til deg.
  🙂
  bare lille elin recently posted..Her er det noe muffins..My Profile

 6. Mathilda sier:

  Jaaa, der Herbst hat angeklopft und ich nehme gerne ein paar reife Früchte mit, eine wärmende Blattdecke und dann gehe ich in meine Höhle, jetzt wird Winterschlaf gemacht :mrgreen:

  Hab ein schönes Wochenende und liebe Grüße von Mathilda ♥
  Mathilda recently posted..Der Sommer geht….My Profile

  • mormor mormor sier:

   Mathilda
   Kann nicht völlig gehen in den Ruhezustand? Muss ein wenig im Netz zu sein, nicht wahr? 🙂
   Schlafen? noch nicht.
   Einen schönen Abend

   LG Mormor

 7. Madame sier:

  Så smukt at læse! Efteråret er vist lidt længere femme oppe hos dig, men brændeovnen er dog taget i brug på kølige aftener også her. Nu er tid at nyde brombær, hyldebær og æbler. Ha’ en dejlig aften 🙂
  Madame recently posted..Midt i en krimitidMy Profile

  • mormor mormor sier:

   Madame
   Har nok blitt mer høst her, tror jeg.
   Men det får man ta som det kommer 😆
   Eplepai på menyen i morgen, tenker jeg 🙂

   God og hyggelig kveld til deg 🙂

 8. gamle ugle sier:

  Takk for dine forførende ord og bilder, sier jeg som er glad i høsten. Og som er så heldig å tåle kulde.
  God ettermiddag, nå er det helg og fri for meg også.
  gamle ugle recently posted..overlevereMy Profile

 9. Veiken sier:

  Oh, så vackert skrivet. Till och med jag känner att jag kan välkomna hösten lite mer än förr! Vackra bilder dessutom! 🙂 Ha det gott på fredagskvällen!
  Veiken recently posted..Jag bor i en stad som inte finns….My Profile

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge