Det kommer ord fra fjellet

Innimellom har mormor gjester som skriver på muren. Det er trivelig med gjester synes hun. Både på muren og ellers. Oppi fjellet bor den dame med evner til å råde. For det er vel det coacher eller trenere gjør? Tenker jeg. Hun skriver om så mangt og det er en glede at hun tok seg til til å legge igjen ord på muren. Tusen takk Hedvig, også kjent som Fjellcoachen. Skjermen er din.

 En liten hilsen fra Fjellcoachen

Jeg har fått en hyggelig forespørsel fra mormor om å skrive noe på klagemuren. «Du trenger ikke klage» sier hun, og da kan jeg vel skrive om hva jeg vil? De fleste tankespinn jeg setter ned på papiret, har utspring i en eller annen opplevelse jeg har hatt, og de siste dagene har jeg som nybakt mormor hatt gleden av å observere en helt ny verdensborger. Noe er kjent, noe er nytt, og noe må jeg rett og slett ha glemt. Jeg har få eller ingen religiøse anfektelser, men den som har tatt seg bryet med å sette sammen og sende med et eget treningsprogram for hver nyfødt som sendes ut i verden, den har jeg respekt for. Føttene går som trommestikker, armene bedriver skyggeboksing, ansiktsmusklene trenes opp gjennom de utroligste grimaser, og alle muligheter til å bruke hode/nakkemuskler utnyttes til fulle. Livet ligger foran henne, og hun er klar!

 

Det er noe grunnleggende optimistisk ved små barn der de storøyde og fortrøstningsfulle går verden i møte. Rundt dem står foreldre og besteforeldre og vet at det senere kommer dager av ymse slag, dager vi ønsker å skjerme dem mot, dager der naiviteten blir borte, og dager de vokser på. Samtidig vet vi også at det er disse dagene som har formet oss til de vi er i dag, forhåpentligvis både klokere og mer erfarne enn da vi startet.  «The sad thing about experience is, by the time you’ve got it, it’s usually the only thing you’ve got»  sang en av stjernene i Starlight Express da jeg var i London som 20åring. Allerede da reagerte jeg på denne påstanden og tenkte at det trenger da ikke være slik? Jeg er stolt av erfaringene mine, selv om de har resultert i mye humor på min bekostning rundt middagsbordet. Jeg er stolt av dem fordi de har lært meg å se på andre mennesker med større romslighet, fordi jeg har blitt kjent med flere rom i meg selv, og fordi de har resultert i en økt respekt for egen og andres sårbarhet. Karsten Isaksen formulerte det slik en gang: «Det er en ting som er verre enn å få beskjed om at du snart skal dø, og det er at du i det øyeblikket oppdager at du egentlig aldri har levd.» Mormor har helt rett, jeg trenger ikke klage, for det jeg kunne hatt å klage over, har samtidig tilført meg noe, jeg er et levende menneske.

 

Takk for tilliten, mormor!

 

mormor

Om mormor

En liten, tidvis heller søvnløs mormor, med hang til bekymring. Kaffekopp i nærheten. Innehaver av svart belte i lesing. Kan ikke kommentere på Google +
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert og merket med , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

19 kommentarer til Det kommer ord fra fjellet

 1. mormor mormor sier:

  Hyggelig at du tok deg tid 🙂
  Ha en fint mormorliv, fremover 🙂
  mormor recently posted..Det kommer ord fra fjelletMy Profile

 2. Fjellcoachen sier:

  Veldig hyggelig å bli spurt! Takk skal du ha 🙂
  Fjellcoachen recently posted..En nybakt mormors skråblikkMy Profile

 3. Tilbaketråkk: Tusen takk til mormor på klagemuren! « fjellcoachen

 4. Villkatta sier:

  Så fine refleksjonar og tankar. Ikkje minst artig med gjesteblogging 🙂
  Villkatta recently posted..Bryr me oss ikkje?My Profile

 5. Donald sier:

  Verdensborger – det er længe siden jeg har hørt det ord, alene at sige at her er en ny verdensborger giver det store perspektiv, barnet som bliver voksent. Jeg synes også, at man kan få de tanker som du fortæller: Har jeg brugt mit liv på en god måde? Mon den lille nye vil kunne få noget ud af livet.

  Alt for ofte tænker man på de små børn som nogle søde størrelser, der bare er børn, og ikke mennesker, som skal leve et helt liv, med en teenage-alder efter barndommen, med ungdom, og forhåbentlig med mange år som modent menneske, aldrende menneske, mormor, morfar, – vi trenger flere betegnelser – oldefar, oldemor.
  Donald recently posted..GodnatMy Profile

 6. Ja 🙂
  Kamelrytterske recently posted..Etiske gensereMy Profile

 7. Flotte ord fra fjellet 🙂
  Inger (mormoruniverset) recently posted..Nye leieboere…My Profile

 8. mirapisani mirapisani sier:

  *** flere rom i meg selv *** Nydelig sagt Fjellcoachen. 😀
  Og resten sier seg selv. 😉
  mirapisani recently posted..Deep Forest, Sweet Lullaby.My Profile

 9. Nils Christian Flittig sier:

  😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge