Anderledeslandet

Det vil vi gjerne ha, virker det som. Et Utopia eller i alle fall nesten. Vårt lille land skal være røykfritt, rusfritt og prektig. Vi skal ha nulltoleranse for trafikkdød og -skader. Ingen skal  voldtas, ranes, bankes eller drepes, så sant det ikke foregår i en av våre ypperlige statsinstitusjoner. Nulltoleranse er målet for alt skadelig.

Vårt land skal være et fyrtårn av humanisme og inkludering. Vi skal omfavne hver eneste en av våre landsmenn, nye som gamle. Et egalitært samfunn hvor alle skal være likestilte og likeverdige. Mobbing skal ikke forekomme. Det skal ikke komme en eneste liten løgn fra våre folkevalgtes munn. Og begunstigelser i noen form skal ikke forekomme.

Ingen kjøper eller selger sex. Hverken kvinner eller menn, jenter eller gutter. Prostitusjon av noe slag skal ikke forekomme. Omsetning av narkotika, tyvegods, våpen og mennesker skal bli en saga blott.

Vårt miljø skal være det reneste og mest velholdte på hele kloden, selv om vi kan hende må eksportere enda mer søppel. Bare ren og fornybar energi skal være vår lykkelig lott. Biler vil det neppe bli bruk for, kollektivtilbudet vil alltid bringe en hver dit man skal, alltid.

Vi skal kunne gå fra våre hus og hjem med dører og vinduer åpne og finne dem like rene og plettfrie som da vi gikk. I gatene skal man kunne møte alle slags klesdrakter, fra ingenting til heldekkende, niqab og finlandshetter, skaut, blankskaller og vegg-til-vegg-behåring, alt er greit. Ingen hever en øyenvippe.

Våre dager skal være flittige og nyttige. For alle. Alle skal beskjeftiges, små barn i barnehager, større barn i skoler, ungdom skal være i videregående skole, i høyskoler og på universiteter. Etter endt utdannelse har alle et arbeid å gå til og alt arbeid er like verdiskapende. Ingen sulter eller er bostedsløse.

Et glansbilde av en stat, skal vårt land være. Ingen diskriminering, hetsing eller mobbing vil finne sted. Ikke et vondt ord eller et skjevt blikk skal ramme noen.  Barn, unge, voksne og eldre skal være lykkelig og friske, men døden kan vi ikke avskaffe, dessverre. Men bare vent….

Om jeg har blitt galere enn vanlig? Si det. Jeg har bare lest litt propaganda og noen politiske uttalelser. Og når det skrives og sies, må det vel bli sånn?

mormor

Om mormor

En liten, tidvis heller søvnløs mormor, med hang til bekymring. Kaffekopp i nærheten. Innehaver av svart belte i lesing. Kan ikke kommentere på Google +
Dette innlegget ble publisert i Politikk -samfunn og merket med , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

18 kommentarer til Anderledeslandet

 1. Madam Ink sier:

  Jeg måtte rett og slett le.
  Blinkskudd!
  Madam Ink recently posted..Tilbake i arbeid?My Profile

 2. Tante Farmor sier:

  Åh du mener…PARADIS..på jorden?

  Umulig med dagens styre… 😛
  Tante Farmor recently posted..7 raske på en Fredda…My Profile

 3. Fantastisk! Blir det sånn fra i morra tru? Eller kanskje det starter 1. mars?
  Gleder meg uansett 🙂 Ja det må jo bli sånn når det skrives og sies? Ingen lyver vel?

  Fin tirsdag til deg 🙂
  Inger (mormoruniverset) recently posted..Vis meg din FiggjoMy Profile

 4. Ett «feilfritt» land vil vi jo aldri få, men det er vel en god tanke å strebe etter å komme nærmest mulig. Personlig mener jeg det perfekte er en smule kjedelig, men det er enkelte ting vi kan klare oss uten. Som feks drap, vold og voldtekt.
  Utover det tror jeg kanskje vi er best tjent med litt ymse av alt. Selv med en politiker som tar munnen for full og feiler 🙂
  Nina Elisabeth recently posted..<3 Thea 3 måneder <3My Profile

  • mormor mormor sier:

   Nina Elisabeth
   Det er mye man gjerne kan klare seg uten, men jeg måtte bare sammenfatte 😆
   Perfekt er kjedelig 🙂
   Ha en god kveld 🙂

 5. willie sier:

  Heisann MorMor!
  jækl.. bra formulert! 😉

  fikk en assosiasjon fra en reiselivsbrosjure som er å få tak i på hvert turistinkontor
  her vestpå hvertfall.
  «Norway in a nutshell»(ett reiselivs konsept bare…)

  mvh
  willie

 6. gamle ugle sier:

  Kan bare si: Godt og temperamentsfullt skrevet!
  Paradis tror jeg ikke på.
  gamle ugle recently posted..subjektivitet og suverenitetMy Profile

 7. Starbear Starbear sier:

  Paradis, Eldorado, Edens Hage, velg fritt ❗ UTOPIA tror imidlertid JEG mest på 😳
  Starbear recently posted..Storbyens støv er ristet av Bamselabbene.My Profile

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge