Journalister bekymret for å delta på SKUP-konferansen – Vestfold – NRK Nyheter

Journalister bekymret for å delta på SKUP-konferansen – Vestfold – NRK Nyheter.

Det får så være. 22. juli er historien som aldri vil slutte. Men å skulle være redd for at denne konferansen skulle være et terrormål er vel å strekke det litt langt?

Jeg reagerer en smule på dette utsagnet fra Molstad Andresen

– Det er spesielt viktig. 22. juli-terroren var et massivt angrep på hele demokratiet og ytringsfriheten vår. Det er selvfølgelig et tankekors at journalister kan være et mål, sier Andresen.

Det synes ikke (for meg) som om det var et angrep på ytringsfiheten. Kneblingen av den er det andre krefter som står for. Eller?

I høringssvar til Medieansvarsutvalgets utredning skriver Busch at «det ikke nødvendigvis er opplagt» at mediene formidling av opplysninger de har fått tilgang til ved brudd på taushetsplikt, bør skje straffefritt, skriver Dagbladet.

– Riksadvokaten antar at en nærmere vurdering av dette spørsmålet vil tvinge seg fram med utgangspunkt i erfaringene etter 22. juli. Dette spørsmålet blir særlig aktuelt dersom metodeutvalgets forslag om å innføre en generell lovbestemt og straffesanksjonert taushetsplikt for advokater, blir vedtatt, skriver Busch.

Selvsensur er veien å gå. Ser det ut for. Forløperen for reell sensur under andre regimer er å få de skrivende mennesker til å unngå betente saker. Når det har blitt vanlig for den enkelte skribent, med selvsensur, er det lett å gå inn for offentlig sensur.

Er det en fremgang for ytringsfriheten?

 

mormor

Om mormor

En liten, tidvis heller søvnløs mormor, med hang til bekymring. Kaffekopp i nærheten. Innehaver av svart belte i lesing. Kan ikke kommentere på Google +
Dette innlegget ble publisert i Politikk -samfunn og merket med , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

8 kommentarer til Journalister bekymret for å delta på SKUP-konferansen – Vestfold – NRK Nyheter

 1. Leovi sier:

  A very interesting quote. I wish you a happy night.

 2. Lisa sier:

  Det er bekymringsfullt dersom ytringsfriheten begrenses. Varsling og lekkasjer er viktig for samfunnet, for demokratiet. For å si det litt lettvint; ellers kunne vi jo alle sitte i et lukket rom på jobben og bli avkrevd lojalitet. Det har sikkert flere enn jeg opplevd. – Selvsensur kan være så mangt. En kan vel legge litt bånd på seg og tenke seg om. Ha en smule impulskontroll.

  • mormor mormor sier:

   Lisa
   Litt impulskontroll er ikke dumt, men å sensurere egne meninger og å ikke sette ting på trykk eller skjerm fordi «noen kanskje ikke liker det» blir feil.

   Luft i de klamme korridorer må til.
   Baksromspolitikk er det for mye av allerede.

   Ha en flott kveld 🙂
   mormor recently posted..Glemsel, natt og dødMy Profile

 3. Cassandra Cassandra sier:

  Ytringsfriheten vår er i fritt fall for tida, det er så mye som taler for det dessverre. Men at journalister skal bekymre seg for å delta på denne konferansen, det håper jeg virkelig er en liten overdrivelse. Vi kan da for søttan ikke la en terrorist (som faktisk sitter bak lås og slå) få bestemme hva vi skal frykte.

  Selvsensur kan være på sin plass, men der har vi faktisk Vær varsom-plakaten som kan være en rettesnor, verre bør det ikke være.

  • mormor mormor sier:

   Cassandra.
   Jeg tror vi skal lete lenge etter maken til Behring Breivik, så der er vel den biten unnagjort.

   Vær varsom -plakaten dekker det meste, skulle jeg tro. Jeg synes det baller på seg for mye i kjølvannet av denne tragedien, som ikke er av det gode.

   Ha en fin kveld 🙂
   mormor recently posted..Bare tidenMy Profile

 4. Lisa sier:

  Sant, mormor. Bakromspolitikk er det veldig mye av. Overraskende mye. Det tar bare litt tid å forstå at en ikke bør gå inn i et møterom UTEN å tenke hva andres skjulte agenda er eller kan være. Å være s å strategisk, det er slitsomt og uholdbart i lengden. En får velge hvilket folk en vil tilhøre, prøve å tåle, si hva en står for og handle deretter. Selv om det gir noen sår i sjelen og på cv’en. Jeg håper de voksne barna mine tåler. Er så inderlig lei av nettverksbyggerne og opportunistene.

  • mormor mormor sier:

   Lisa
   Det er alltid en skjult agenda, vel, nesten alltid. Husker man det, er mye avhjulpet.
   Man får bære sine skrammer og sår, men det krever sin rygg og psyke.

   Ha en fin kveld 🙂
   mormor recently posted..Bare tidenMy Profile

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge