Jeg – en lystblogger

Jeg leste frøken Makeløs’ blogg om Hvorfor blogger kvinner om trivialiteter? Det gjør vi da, men ikke bare. Hvorfor skriver vi ikke samfunnsengasjert og debattvekkende, det gjør vi da, men ikke bare. Det var en del morsomme og kloke kommentarer der også, men ikke fra meg. Hvorfor ikke?

Fordi jeg er en lystblogger. Har jeg lyst til å skrive tullball og lage quiz, så gjør jeg det. Fordi jeg har lyst til det, der og da. Har jeg lyst til å presentere en bok, så gjør jeg det. Fordi jeg har lyst til det, der og da. Har jeg lyst til å peke på urettferdigheter eller skjevheter, så gjør jeg det. Fordi jeg har lyst til det, der og da. Har jeg lyst til å dele en liten del av livet mitt med en leser eller to, så gjør jeg det. Fordi jeg har lyst til det, der og da. Har jeg lyst til å dele noen bilder, så gjør jeg det. Fordi jeg har lyst til det, der og da.

Jeg tror det er mange som er lystbloggere, som meg. Som slett ikke ser behovet for annet enn å følge sin egen nese. Det er da ikke noe yrke eller kall? For noen, kanskje? Men ikke for meg. Det er ofte et overskuddfenomen. Noen tanker og ord som ligger på sprang ut på nettet. Fordi man vil dele. Noen som kjenner seg igjen?

Jeg tror at alle gjerne vil bli sett og lest, men helst på egne premisser. Det er noen som ikke har anledning, av forskjellige grunner, til annet enn å leve litt på nettet. Da er det ok at ikke er likt. At det er variasjon. Hverdagstrivialiteter har sin plass i dette.

Og man kan velge hvor man setter øynene sine og leser. Den ene dagen er det stas å lese om flora og fauna. Dagen etter kan det være klær eller innredning. Eller om hvordan våre politikere og byråkrater forvalter landet vårt. Det er sjelden noen er sjangertrofaste i lesing. Ikke alle er det i sine skriverier heller.

Jeg smiler litt for meg selv, når jeg leser merkelappene vi setter på bloggere. Det er vel vår natur å ville båssette og klassifisere, tror jeg. Det er nok en vanskelig sak i noen tilfeller. Og takk for det. Det er klart at det hele blir «lettere» om vi putter de ulike bloggene i ulike «kategorier», men det fungerer ikke her, heller. Akkurat som i livet forøvrig er vi alle mennesker, like, men likevel ulike.

Skal man være dyptpløyende og samfunnsreformator? På blogg? For noen passer det. Noen har ikke andre arenaer å heve sin røst på. Noen tenker, skriver og lever polititkk døgnet rundt og kan ikke annet enn, selv ikke på blogg. Om man blir tatt på alvor? Det kommer, som alltid, an på øynene som leser. Men innse det først som sist, det er ikke den fjerde statsmakt man snakker om. Selv om mange kanskje hadde et ønske om det.

Menn er stort sett de som noen ganger skriver om politikk og samfunn med metervis av bokstaver og lenker. Sier hun, riktignok ikke med disse ordene. Noen kvinner er dyktige samfunnsdebattanter og like flinke som menn til å lage metervis med ord og lenker.  Men………….

Mange menn skriver heller ikke om politikk eller samfunn eller er opptatt av å skape debatt. De skriver om jakt, fiske, foto, biler og om sine hverdager og liv. Kanskje det er en del menn som også synes det er et overskuddfenomen, å blogge altså? Kanskje de også gjerne vil dele, ikke bare statistikker og alvorlige emner, men sine interesser og sine hverdager? Kanskje det er like mange menn som blogger om trivialiteter?

Jeg synes det flotteste ved det blomstrende bloggsamfunnet at det er så mange ulike stemmer der. At det er plass. At ingen kommer med pekefingeren og sier at nå har du skrevet om blomster og biler så lenge, du har ikke nevnt noe om sultkatastrofer, uoppdragne politikere, rettspleie eller narkotikahelvete. Nå må du skape debatt og vise samfunnsengasjement.

Det er vel mangfoldet i bloggverdenen som gjør det til et spennende sted?

mormor

Om mormor

En liten, tidvis heller søvnløs mormor, med hang til bekymring. Kaffekopp i nærheten. Innehaver av svart belte i lesing. Kan ikke kommentere på Google +
Dette innlegget ble publisert i Allment og merket med , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

55 kommentarer til Jeg – en lystblogger

 1. Sirenia sier:

  Ja, det er det Mormor 🙂 mangfoldet er viktigst 🙂
  for de fleste.
  Så la oss være mangesidige lystbloggere så mye vi vil,
  uten å bry oss om evnetueller sure blikk for det.

  Ha en flott dag!

 2. BAMBI sier:

  Ja til de frie bloggene, vi har da så mange klassifiseringer ellers. Befriende med pusterom …

 3. Hej Mormor,
  Jamen ‘lystblogger’, det er jo det, jeg er. Det vidste jeg bare ikke, før jeg læste din fine blog. Og det er jo det der er det fine ved det, at man HELT selv kan bestemme, hvad der skal stå på ens blog. Er der andre, der gider læse med, er det skønt. Hvis ikke, så skriver vi jo bare videre alligevel. Fordi vi ikke kan lad være 🙂
  Fruen i Midten recently posted..Aftensmads-forkert?My Profile

  • mormor mormor sier:

   Hallo til Fruen i Midten.
   Hyggelig å ha deg på muren.
   Lystblogger er visst mitt ord. Jeg visste ikke hva annet jeg skulle kalle oss, som skriver av lyst.
   Jeg er meget glad for å være lystblogger.
   Det betyr bare at jeg har noe jeg har lyst til å dele. Vil andre ikke ta i mot? Dem om det.
   Ha en lystbloggende dag 🙂
   mormor recently posted..Jeg – en lystbloggerMy Profile

 4. Ege Denne sier:

  Fint ord: LYSTBLOGGER 🙂

  Og det er du, og vi alle andre ja 🙂 Jeg skriver det jeg føler for, der og da. Litt alvor, litt avslappende, en miks. Det er kjedelig med alvorlige ord HELE veien, og spesielt når den som skriver ikke klarer å skrive engasjerende og med lidenskap, og få med at det er hjemme hos seg selv man må begynne først…

  Ha en nydelig dag videre 🙂
  Ege Denne recently posted..Chic Style..My Profile

 5. Hanne Bente sier:

  Hej Mormor.
  Det som er spændende ved at have en blog er at DU BESTEMMER SELV – du er kaptajn det er dig der bestemmer hvad der skal på bloggen.
  Andre kan læse det hvis de har lyst – eller kan de springe over.
  MANGFOLDIGHED – IKKE TRIVIELT .
  Jeg nyder at komme ind og læse dine indlæg -og se hvad du har «på hjertet » i dag- for det at blogge handler i bund og grund om hvad den enkelte har at fortælle – og ikke hvad andre syntes.
  Ordsprog:
  Take it or leave it.
  Ha´en fortsat god dag .
  Knus Hanne Bente ♥

 6. Lystblogger var et fint ord! Det er nok det jeg er også.
  Det er bare å skrive det man har lyst til, der og da.
  Så enkelt og så forlystende!
  Ha en fin onsdag! Nå er vinteren borte alt. Det gikk jamen fort 🙂
  Inger (mormoruniverset) recently posted..Jeg tar av meg hatten….My Profile

 7. Lavina sier:

  Tror jeg er en lystblogger… Skriver om alt og ingenting.. Garantert lystblogger ikke sant?
  Lavina recently posted..Med kulda kommer også musene…My Profile

 8. Tiltredes
  (Merkelig så enig vi er, hele tiden 😉 )

  Joda, puster med magen (innimellom)
  Har vært opp til minstemann noen dager, og har meldt meg litt ut en stund. Kommer tilbake etterhvert
  Kamelrytterske recently posted..Leser? Stadig vekkMy Profile

  • mormor mormor sier:

   Kamelryttersken
   Schummelt, nesten 😆 😆
   Jeg så du skrev det, men måtte jo finne ut om du pustet, fortsatt 🙂
   Ha en fin kveld 🙂
   mormor recently posted..Jeg – en lystbloggerMy Profile

   • Skal utsagnet
    «I iogmed at vi er hjemme hos folk så er det vanskelig mange ganger å få det tilrettelagt på en god måte, ja»
    kategoriseres som «Tilrettelegging», «Arbeidets innhold» Eller som «Arbeidsforhold»? Eller er det en fjerede kategori som dekker?
    Kamelrytterske recently posted..Leser? Stadig vekkMy Profile

    • mormor mormor sier:

     Kamelryttersken
     Har du prøvd med å formulere den setningen bedre? Stokke om eller noe. Håper det er en annen som er opphavet, uhuuu.
     Men jeg tror at det nok er det ja. Fra spøk til høygaffel. Hvis du er borte kan arbeidsforholdene bli vanskelig fordi tilretteleggelsen for arbeidet svekkes slik at det går ut over arbeidets innhold.
     Kan kanskje si at arbeidet blir blir vanskeliggjort fordi tilretteleggelsen av arbeidsforholdene påvirker arbeidets innhold negativt.
     Uha.
     Litt av en munnfull 🙂
     Ha en fin kveld 🙂
     mormor recently posted..Jeg – en lystbloggerMy Profile

     • Setningen kan ikke formuleres bedre. Den er svar på spørsmålet: Hvordan er arbeidsplassen fysisk tilrettelagt?
      Spørsmålet ble stilt til en arbeidstaker i Hjemmetjenesten i et intervju om arbeidsmiljøet på vedkommendes arbeidsplass.
      Sitter nå og kategoriserer ca 2500 linjer med svar. På linjene står det alt fra «mhm» og «Ja» til svaret over her og enda mer utfyllende.
      Utfordringen er å sette stikkord som «Tilrettelegging», «Arbeidets innhold», «Organisering» og på den måten gi hvert utsagn den eller de kategoriene som passer.

      Kom med ovenstående som eksempel på hva som opptar frontallappen denne uka.
      Skrives 🙂
      Kamelrytterske recently posted..Leser? Stadig vekkMy Profile

     • mormor mormor sier:

      Kamelryttersken.
      Okidoki
      Jeg trodde det hadde noe med en oppgave eller et arbeid du holder på med.
      Men så hoi da.
      Ha en fin dag 🙂

 9. Ege Denne sier:

  Linker til deg i siste post, håper det er ok? 🙂
  Ege Denne recently posted..Er ikke bloggere samfunns engasjerte?My Profile

 10. gamle ugle sier:

  Har du lyst har du lov.
  Merkelig eller umerkelig enighet?
  gamle ugle recently posted..kroppen, smertene og jegMy Profile

 11. Lammelåret sier:

  Det som er unikt med nett og bloggeland er at man kan velge ut den miksen av alvor og lek som man vil. Det er ikke lett å finne de gode bloggene selv, men har en funnet en perle dukker gjerne andre perler også opp.

  Det var mange gode kommentarer hos frk Makeløs, jeg fant til og med en ny blogg jeg skal følge.

  Når det er sagt så synes jeg du har en blogg som dekker det meste og det er kvalitet i alt du publiserer. Er glad for at jeg fant deg og at du ville finne meg!
  Lammelåret recently posted..Vil du hjelpe et barn?My Profile

  • mormor mormor sier:

   Lammelåret
   Takk skal du ha for ros.
   Og det er jo nettopp mangfoldet og det at man kan velge hvor og hva man vil og kan lese, som gjør det spennende.
   Fant ny, så morsomt 🙂

   Ha en god kveld. 🙂
   mormor recently posted..Jeg – en lystbloggerMy Profile

 12. Tant Marit sier:

  Håller med dig i mångt och mycket, så det behöver jag inte att upprepa här, vi är överens helt enkelt!
  MEN, jag har FÖRSÖKT skriva längre texter, om saker jag tycker är viktiga, saker jag kanske brinner för, vill skapa en debatt, få respons…
  men det får jag sällan eller aldrig, för majoriteten av läsarna ORKAR INTE ta sig igenom en text som är några meningar lång, de bläddrar bara vidare, klickar sig till nästa blogg och skriver kanske en kort kommentar om något trivialt.
  Till sist så ger i alla fall jag (nästan) upp, jag får ju ingen respons, då kan jag lika gärna fundera för mig själv, bespara mig bryderiet med att försöka få till en text som är något att ha. Tydligen föredrar många Twitter, snabba inlägg, snabba kommentarer, ALLT skall gå så snabbt, hasta hit och dit…. Hej vad det går liksom.

  Själv gillar jag att läsa svårare texter OCKSÅ, jag tycker inte om att alltid hoppa hit och dit, vill visa att jag bryr mig om att någon försöker dela något med mig som denne tycker är viktigt. men det är jag det, man är ju så olika.
  Tant Marit recently posted..Före sin tid, fast efter, eller hur var det…My Profile

  • mormor mormor sier:

   Tant Marit.
   Det man skriver er viktig for en selv. Og det man virkelig brenner for, skriver man med en ekstra glød. Der legger man tid og omtanke, for det gjør man gjerne med slike innlegg.
   Ikke alltid så finner andre det viktig nok til å kommentere. Eller gruer seg for å sette seg ned å skrive et langt og gjennomtenkt ansvar. For det tar tid.

   En helt annen ting er jo om vedkommende leser er enig med deg.
   Da kommer det ofte et smil og enig fra meg.

   Og så er det vanen og evnen til å følge en tankerekke, det synes å bli en sjelden vare.

   Naturligvis venner man seg til en annen form om man tilbringer mye tid på Twitter, det er et annet konsept. Og lange tankeremser blir det ikke plass til, tror jeg. Hurtigsamfunnet har slått til 🙂

   Ha en fin kveld 🙂
   mormor recently posted..Jeg – en lystbloggerMy Profile

   • Cassandra Cassandra sier:

    Henger meg på her jeg. Tant Marit har nok oppdaget det samme som jeg gjorde. For når jeg gikk fra å publisere på hjemmeside til å blogge så forsøkte jeg å holde samme fokus og seriøsitet også i bloggformatet. Men det fungerer faktisk ikke.

    Jeg har nå et par nettsider, laget over samme mal som blogg, men jeg har slått av datoene. For jeg ser på statistikken der at det er ikke det nyeste som nødvendigvis blir lest mest, det kan like gjerne være gamle artikler. Og hvordan folk finner frem til de sidene er sjelden eller aldri fordi de har fulgt en link fra en blogg. Ikke blir det særlig kommentert heller, men folk leser det jo og det er hovedsaken der.

    Når noe ser ut som en blogg så bør det også være en blogg, nemlig en enkel logg over hverdagsliv, tanker, ideer og lignende, for et menneske, eventuelt flere. Det er det leserne forventer, så da får vi gi dem det 🙂
    Cassandra recently posted..Web-loggMy Profile

 13. Hege sier:

  «Det er vel mangfoldet i bloggverdenen som gjør det til et spennende sted?» Jeg er hundre og femti prosent enig!
  Hege recently posted..Forsøpling av språketMy Profile

 14. erosy erosy sier:

  Jeg definerer ikke meg selv som (lyst)blogger overhodet – selv om jeg publiserer mine innlegg av lyst – så klart! Jeg tror mer jeg er en LYSTBETRAKTER – enkelt nok fordi jeg kun befatter meg med EN ting – som hobby – nemlig vurdering av erotiske bilder! Jeg har skrevet om stort og smått før – på 2 andre bloggsites – over en del år – før jeg ankom Bjørnehiet. Og – det står ikke til å nekte – at kanskje så mye som 80 % av alle som blogger rundt om – er rene ekshibisjonister – som – uten hemninger – eller noen konsekvensanalyse – blottlegger sitt privatliv til det ekstreme! Slikt har jeg aldri forstått meg på – da jeg selv – alltid før – som nå – hegner om mitt privatliv – fordi det ikke er noe som andre har noe med – hva MEG angår vel og merke! Så: Er jeg ‘rar’? 🙂
  erosy recently posted..Erosy 27: Vurdering av erotisk bilde 25.My Profile

 15. Drosseldaisy sier:

  Hei hei!

  La oss snu litt på spørsmåle(ne):

  Hvorfor skriver gutta så lite om hverdagsliv og trivialiteter? Er gutta så seriøse? har de ingen hverdag verdt å lese om? Jeg liker nettopp hverdagsblogger, uavhengig av hvilket kjønn som skriver, fordi det er det som ER livet. Krig og faenskap og fattigdom er så klart også livet, men det skrives alt for lite om hverdag i avisene så jeg syntes hverdagsbloggerne er en fin motvekt til negativiteten i krig og faenskap og fattigdom og elendighet…som det som oftest er mennas skyld i verdenshistorien.

  Det jeg har merket med mange «gutteblogger» som skriver politisk, er at de mange jeg refererer til, faktisk er ideologiske ekstremister og fundamentalister! (Mange objektive guttebloggere der ute også da, bare for å ikke virke for generaliserende, men først for å fortelle om de negative som jeg ikke liker:

  De belyser nettopp sin ideologi om det så er venstre eller høyresiden eller you name it, og så er de så ekstremt overopptatt over hvor flinke observatører de er av samfunnet…for å illustrere dette lettest: sjekk vgd.no , og se på alle debatanter under samfunn og politikk som debatterer. Ta et vilkårlig innlegg og begynn å les litt…og legg merke til hvor bastante de er i sine meninger og hvor mye drittslenging det blir!

  Det som kjennetegner fundamentalisme og ekstremisme i bloggverden og debattforumer, er det enorme politiske energien de har for noe de anser som urettgferdig (i deres øyne). De er passive til sin egen hverdag og gjør ikke en dritt for å forandre verden og klager og klager. Jentene skal i det minste ha at de skaper trivsel i sin hverdag i stedet for å være tikkende bomber som mistrives i sitt eget univers. I think.

  Og uansett hvor uenige de ekstremistene er politisk, høyre eller venstresiden eller antireligionkritiker osv, så er det noen ting de alltid har til felles ser det ut til: de er kvinnefiendtlige (spesielt mot norske jenter) og de er negative til ALT og har kun fokus på alt det gale i samfunnet. Men denne type «gutte»blogger og i debatforumer florerer, og vips så fikk vi Breivik en gang i fjor som et resultat av denne type miljø på nett (Som ironisk nok også er overopptatt av mote og utseende). Kanskje bedre med jentebloggere som bare skader seg selv med syke kroppsidealer enn en mann som sprenger og skyter folk som følge av inflytelse av dårlige gutteblogger? Sier ikke at det er bra det med skadelige kroppsidealer osv…bare måtte understreke et poeng.

  Jeg syntes det er bra at vi er forskjellige i måten vi blogger på, uansett kjønn og alder.

  Men nå må jeg jo innrømme at jeg har tenkt en ting: hvorfor vil ikke jenter tenke litt oftere sånn samfunnsengasjement i sin blogghjem? Jo , mitt svar til det
  er at vi faktisk er litt ydmyke til virkeligheten utenfor vår hverdag. Det handler ikke om en såkalt boble eller navlebeskuende ting at vi ikke skriver ofte nok om det, men at vi skjønner at det er syyyyyyyyyyykt mye å sette seg inn i og at det er best å holde kjeft om ting vi ikke har 100% skråsikkerhet om, mens gutta her er motsatt og skyter cowboy vilt fra hoftene uten å tenke konsekvenser. Så vi jenter følger med, men vi avventer til vi faktisk vet mer om sakenes anliggenheter før vi skriver om det. Og når vi da likevel skriver sånne politiske ting, så gjør vi det ofte med en ydmykhet. Hvorfor fremheves ikke dette tro?

  Dagens drossling hos deg….fint innlegg Mormor. Stjernedryss for å ta opp temaet.

 16. Lammelåret sier:

  Drosseldaisy

  Dette var en god kommentar. Jeg tror du har rett når du sier at gutter/menn er mer rett fram og ikke trenger å ha oversikt og kontroll på alt før de uttaler seg. De legger mindre av personligheten sin i det de gjør og blir dermed ikke så sårbare for kritikk.

  Jenter/kvinner er mer tilbakeholden og vurderende før de kaster seg utpå og er kanskje mer bevisst hva de begir seg ut på og om det er verd innsatsen? Altså at det ligger en risikovurdering, men også at jenter er litt redde for kritikk og for å ta feil.
  Lammelåret recently posted..Hvordan kan vi fremme kvalitetsbloggene?My Profile

 17. Drosseldaisy sier:

  Right back at you, Lammelåret. Tenkte litt videre etter din kommentar her, for du har noen poeng…

  Det er jo sant at vi kvinner er litt trygghetssøkende og at vi legger personligheten inn i våre skriblerier. Det gjør oss nettopp mer sårbare i bloggverden. I tillegg til skaparabere av menn som skal disse kvinner (spesielt norske kvinner) uansett hva de blogger om.

  Og at vi liker å skrive om vår hverdag…det ser vi allerede i brevsjangeren på 1700-tallet; datidens lystblogging og hverdagsblogging i brevform som ble lest opp i plenum blandt familier og venner, hvor det er mye MYE om hverdagen til hverandre, hvor temaene var av subjektiv karakter, akkurat slik vi kvinner liker det også i dag. Og jeg mener hverdagen er minst like viktig som det større bilde av samfunnsaker, det skal og må ikke kimses av!

  Men når vi kvinner legger vår sjel i politiske og samfunnssaker, forplikter vi oss. Jf mat og pelsindustrien eller resirkulering i klimaspørsmål eller handle økologisk mant, for der er vi flinkest i klassen. Og det har jeg sett komme fram i bloggverden. Er ikke det samfunnsengasjement i hverdagen, vet ikke jeg. Vi gjør samfunnsengasjement i handling og i handel i hverdagen, fordi vi er hverdagsdyr i våre hjem. Mange menn som faktisk ikke skjønner at de små tingene i hverdagen er en del av en større helhet (jf uttrykket handle lokalt tenke globalt)…kanskje de gjorde det på 80-tallet hvor dette uttrykket kommer fra, men mindre av det nå (spesielt blandt mine kompiser så klart, skal ikke generalisere her). Denne type samfunnsengasjement kommer jo faktisk fram i noen rosablogger også, så hvorfor blir ikke det framhevet? Og ikke minst i mange reiseblogger skrevet av kvinner, som tenker politisk i de små tingene når de reiser….Så hva om menn kanskje begynte å blogge mer om sin samfunnsengasjement i sin hverdag og hva han gjør for å bedre samfunnet? Ikke vase rundt som en kvasi politiker med masse debattengasjement bare for å spille viktigper for seg selv og sin virkelighet fordi han tør å mene noe uten forpliktelser…

  Dessuten, er det feil å si at menn er så mer samfunnsengasjerte i blogg og debattverden (spesielt hva angår ekstremistene jeg tenker spesielt på, ikke de mer objektive guttebloggene). Mer riktig å si at de bloggfanatistene er ideologi, religion eller antireligion ekstremister, som da ser etter litt eksempler fra samfunnet/virkeligheten som bekrefter deres tankeunivers og teorier. Og så diskuterer og kriger de med ord.

  Kvinner liker ikke å diskutere som om det er krig, vi liker dialoger og gode diskusjoner. Så samfunnsengasjement i blogg er ofte på mannens premisser, og det er et mannlig språk med masse krigerske hersketeknikker som vi ikke liker, og så blir vi usikre på det vi kan og tror ikke nok på det vi kan når vi blir kritisert nok. Person og sak blandes i en smørje, og så går vi med mentale sår.

  Så mon tro det er formen for diskusjon vi ikke håndterer i samfunnsengasjement i tillegg til det du sier om trygghet og sårbarhet for kritikk?

  Ser jo litt at jeg spisser albuen om gutteblogger og debatanter og gutters hverdag….jeg vil gjerne framheve at det er mange bra menn med mange gode poeng og meninger der ute om samfunnet generelt og som forplikter. Jeg leser dem…feks vindskeivt.com og blog.geekpod.net og muene.no. Og onarki.no/blogg. Sistnevnte er en fundamentalistisk liberalist, men en ganske bra blogg likevel. Og hva angår gutters hverdag, vet jeg faktisk lite om det fordi de ikke blogger like mye om hverdagen sin som jenter, så kan hende de faktisk er like flinke til å forplikte seg til å handle lokalt tenkte globalt..?

  🙂
  Drosseldaisy recently posted..Om trening…My Profile

 18. Cassandra Cassandra sier:

  Må bare hive meg med her

  Nå var det sånn med det skrevne ord for bare noen få hundre år siden, at det å skrive ble regnet som en kvinnesyssel. I en lang periode ble bøker utgitt under psevdonymer, nettopp fordi en mann ikke ville være bekjent av å skrive. Da snakker vi i roman-formen altså. Store viktige verk om vitenskap osv stod selvsagt menn for.

  Når det gjelder det å blogge i dag så kan det nok ofte sees et engasjement blant bloggere der. Men det store flertall skriver nok mer utfra en egen ekshibisjonistisk glede. De liker å vise seg frem, enten det er tankene, hjemmet, familien, hobbyer eller deres samfunnsengasjement.

  Her i Norge så er nok ikke samfunnet vårt lagt opp til at en samfunnsengasjert blogger vil bli tillagt noen spesiell vekt, de vil også få vanskeligheter med å samle et engasjement fra andre i form av å skape debatt på sin blogg.

  I tillegg så er det ofte sånn at lesere av blogger ikke gidder å lese skikkelig gjennom det som står om det blir mye tekst. Det blir ganske ofte kommentarer som tydelig viser at teksten ikke er lest. Dessuten så er bloggere svært lite flinke til å holde seg med kildelister og å utøve kildekritikk før de skriver. Dermed står man igjen med et blogginnlegg som egentlig bare forteller hva det ene mennesket mener om en bestemt ting. Noe som egentlig er helt i orden, men ikke egnet til å skape en samfunnsdebatt.

  Fundamentalisme er også et gjennomgående problem i bloggsfæren. Vi påberoper oss enhver rett til å skrive akkurat det vi ønsker…. men akkurat det blir det vel slutt på om ingen faktisk gjør en innsats… uff, der havnet jeg utpå vidda, men det er ikke helt uvanlig for meg 🙂
  Cassandra recently posted..Web-loggMy Profile

 19. Starbear Starbear sier:

  KLART vi alle blogger av lyst ❗ Noe annet sku’ tatt seg ut, å blogge under tvang for eksempel ❗ Nei, lystbetont må det være, itte’no knussel i så måte nei 😀
  Starbear recently posted..Noen bedre? Jeg tviler sterkt!My Profile

 20. Tilbaketråkk: Blogging, samfunn og ein liten sjølvransakelse «

 21. Tilbaketråkk: Fremme av bloggdebatten | Karavanseraiet

 22. Å blogge utifra lyst er jo selve kjernen i bloggverdenen synes jeg. Bak de beste bloggerne ligger en stor LYST. Enten om det er lyst for mote, kultur, barn osv…
  Flott innlegg!

  • mormor mormor sier:

   Hei Johanne.
   Det er vel det som er drivkraften hos de fleste bloggere. Lyst til å dele, fortelle, klage,vise.
   Og skulle bas-sette blir så utrolig feil for meg. I denne bloggen er det hummer og kanari og en utgått sko. Så den er vel vanskelig å katalogisere, tenker jeg.
   Takk for ros- og velkommen tilbake.
   Ha en fin kveld 🙂

 23. Tilbaketråkk: Derfor blogger kvinner om trivialiteter | Frøken Makeløs

 24. Veldig bra innlegg.
  For alle som ikkje får betalt for å blogge, og det er dei fleste av oss, så må det jo vere lysta som ligg bak. Og med lystblogging kjem interessene og overskuddsbehovet fram. Dersom ein er overveldande interessert i samfunnsdebatt, så bloggar ein gjerne om det. Merkar meg og at heller ikkje dei som samfunnsdebattbloggar er interessert i alle typar saker. Nokon er meir interessert i økonomi, nokon i integreringspolitikk, nokon i utdanning, nokon i eldrepolitikk, nokon i mediepolitikk og kven som bloggar om kva. Det er ikkje noko gale i det, det er berre slik at dei færraste av oss kan vere interessert i alt og skrive om det på ein djuptpløyande måte.
  Eva @Mostraum Viewpoint recently posted..Saturday Snapshot – NiceMy Profile

  • mormor mormor sier:

   Hei Eva
   Velkommen på muren.
   Det er derfor det på sett og vis blir litt feil å skulle sette i bås og å «klassifisere». Har man betalt for å blogg,se det er en annen sak. Da skal man gjøre arbeidet sitt. Men det er nok ikke så mange som har blogging som yrke eller sitt arbeid. De fleste lystbloggere har vel en miks, tror jeg 🙂
   Og som jeg skriver, mangfoldet er viktig og morsomt.
   Ha en flott mandag. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge