Gro ble ikke beskyttet av politiet etter terroraksjonen – VG Nett om Terrorangrepet 22. juli

Denne overskriften har møtte meg, flere ganger i det siste og jeg har føyset den vekk. Men nå blir jeg så irritert at jeg vil ta tak i det som irriterer meg.

Nei, vel, så ble ikke fru Brundtland beskyttet i den første tiden etter. Og hva så? Et fåtall andre ble beskyttet, de fleste ble det ikke. Hvorfor skulle det ikke være slik???

Skal man begynne å se etter terrorister hver eneste gang man stikker nesen utenfor sin egen dør? Og hvem skal beskyttes mot hva?? Hvor skal man beskyttes?

Å skulle være trygg, føle seg trygg, vite seg trygg, hver eneste en, i hele vårt vidstrakte, lange, rare land er en drøm som deles av de fleste, jeg ville tro av alle.  Men trygg for hva? Og er det realistisk?

Egentlig er de tankene jeg skrev ned ovenfor, ikke dem jeg egentlig ville lufte. Men dette: Hva hadde skjedd om fru Brundtland hadde vært en av ofrene for galematiasen på Utøya? Hadde verden gått under? Hva om Hr. Støhre hadde blir drept eller skadet? Hadde Norge og tilværelsen her gått under? Har verden gått i stå fordi noen ble drept, noen steder?

Hvilket liv er viktigst, spør jeg? Jeg vet hvilke liv som er viktige for meg, men de har ingen makt eller innflytelse på andre enn sine nære. Sorgen ville være stor hos de etterlatte. Men det skjer jo ikke noe, mer??

Om noen av våre politikere dør, enten for en terrorists hånd eller på annen måte, hva skjer? Annet at de som står vedkommende nær, vil lide? Er de så betydningsfulle at alt stopper dersom de ikke lever? Om paven dør, velger man en ny, verden går videre. Om kongen dør? Trist, men han har en arvtager. Hverken de levendes liv eller verden stopper.

Hvilken person er eller har vært så viktig at verden stopper opp eller går under fordi vedkommende dør? Hvilken person er så viktig at vedkommende må voktes dag og natt, fordi verden vil stoppe opp om vedkommende dør? Fra mitt ståsted: Ingen. Verden surrer og går, liv leves, samfunn går videre uansett hvem som dør.

USAs uavhengihetserklæring sier: «We hold these truths to be self-evident, that all men are created equal,» og vi pleier også å fremheve det. Men det er forbasket langt fra liv til lære, her også.

Gro ble ikke beskyttet av politiet etter terroraksjonen – VG Nett om Terrorangrepet 22. juli.

mormor

Om mormor

En liten, tidvis heller søvnløs mormor, med hang til bekymring. Kaffekopp i nærheten. Innehaver av svart belte i lesing. Kan ikke kommentere på Google +
Dette innlegget ble publisert i Allment og merket med , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

10 kommentarer til Gro ble ikke beskyttet av politiet etter terroraksjonen – VG Nett om Terrorangrepet 22. juli

 1. Cassandra Cassandra sier:

  Hva i all verden skulle tilsi at hun skulle bli beskyttet?
  Hjelpes, disse journalistene gjør absolutt alt for å melke denne hendelsen til det siste.

  Skulle noen virkelig hatt beskyttelse så måtte det jo ha vært alle landets ungdommer, det var de det gikk mest utover denne gangen. Men det ville vel ikke solgt nok aviser tenker jeg.
  Cassandra recently posted..Et par ideer eller tipsMy Profile

 2. pireg pireg sier:

  Makan tel gammalt oppgulp mormor… he’kje journalistane anna å skriva om… bør dei finna seg anna å gjere… avdi det ikkje er agurktid heile året heller…!
  pireg recently posted..Sjenerte Pireg…My Profile

 3. pireg pireg sier:

  Å… skifta frå agurk tel terror… ikkje ei sie av samma sak men… Nei… ikkje vakt inatt… men på’an 6 i morgo tidleg… og difor tidleg i seng… men TAKKAR deg lell…! 🙂
  pireg recently posted..Sjenerte Pireg…My Profile

 4. fjellcoachen sier:

  Var på et kurs for noen år siden om offentlig informasjon i krisesituasjoner, der jeg fikk beskrevet de forskjellige fasene i pressedekning etter en ulykke/krise/katastrofe. Det følger et fast mønster, og svikt i sikkerhetssystem/rutiner står på dagsorden nå, også når det gjelder landsmoderen. Før har vi vært gjennom alle mulige detaljer rundt hendelsen, åstedet, personlige historier fra ett og ett offer, fokus på motivasjon og gjerningsmann, ros av politi og redningsmannskap, kritikk av politi og redningsmannskap, Hvem har skylda?, osv osv.

  Ellers er jeg helt enig med deg i at alle liv er like viktige (og uviktige) og at fokuset kan oppleves underlig.
  fjellcoachen recently posted..Hvordan vet du at du har gjort en god jobb?My Profile

  • mormor mormor sier:

   Fjellcoachen
   For meg er det på sett og vis meningsløst.
   Jeg har levd lenge nok til å vite at verden og livet går videre om noen dør. Og at personer ikke er uerstattelige annet for dem som er personen nærmest og selv da, må man klare seg uten.
   Verden og livet går videre. Uansett.

   Joda, kan og har sett og får spader.
   Ha en fin kveld 🙂
   mormor recently posted..Litt fransk?My Profile

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge