Frustrasjonstillatelse

Mormor har plaget fingrene og tankene mine noen dager nå. Hun insisterer på at jeg gir fra meg kontrollen en stund. Når hun er på det laget, har jeg lite å stille opp med og jeg tenkte at jeg fikk høre hva hun ville.

«Høre her,» sa mormor. «Veldig bra at folk er hyggelige og sender pent og snilt til hverandre på blogger. Ikke alltid vanlig at folk er snille på nett Men mormor synes at det mangler.»

Jeg lurte naturligvis på hva som manglet, for det er fotoutfordringer, quizer, poesi, hør nå her-sider, hjelpeblogger, oppskrifter, rosa, grønne og politiske blogger. Kort sagt det er en variasjon som kan virke overveldende i bloggverdenen. Men mangle noe? Ikke det jeg kunne se.

«Mangler få lov! Synes mormor. Lage greie om få lov. Kan nok, du har puslet med sååå mye rart, at du kan nok. Kan lage sånn som award-greien du fikk.» sa hun.

Himmel og pannekake, tenkte jeg, er nå det galt også, men jeg holdt helt stille, for det kom sikkert noe mer. «Kan gi lov til å være frustrert», sa mormor, «med sånn dings. Og velge 3 som får lov til å frustrere seg på skjerm. Bare 3 frustrasjoner også. Ikke sunt med for mye. Og ikke frustrere på folk eller slikt. Mener: Ikke mobbe, det ikke frustrasjon, bare stygt.  Kanskje på tannkremklemtpåmidtentuber? Dette er tusendumt? Og huller i veien. Eller hvorfor i all verden er det slik?»

Jeg smilte for meg selv og tenkte: Hvorfor ikke? 3 frustrasjoner og 3 nye som får lov til å frustrere seg over 3 ting og så videre. Men om det ikke skulle være lov å frustrere seg over mennesker? Tja, det gjenstår å se. «Må sende første jeg», sa mormor og nappet i fingrene mine. Hå nei, tenkte jeg, da kommer det sikkert om politikere, rare lover og bestemmelser og været. «Neida, neida, det skriver jeg om like vel,» sa mormor i hodet mitt og det har hun rett i. Så jeg sa: ok. Og laget en frustrasjonsgreie til henne. Og tenkete: Herregudfadersen og hans fru, hva har jeg gjort??

Her kommer i alle fall frustreringen hennes:

Mormors frustrasjonstillatelse

 

Mormor er frustrert over tre ting. Skal forklare.

 1. Frustrert over ikke å kunne kjøre busser uten host, hark og ikke pust. Mye snakk om ekkel røyklukt og vondt, farlig og slemt. Ikke noe snakk om parfyme. Usj. Astma, allergi, vondt i pusten, ta omsyn til nabositter, sier noen det? Nei. Forbud mot lukt på flaske og slikt, når ikke bare skal sitte i hjemmesofaen. Det skulle vært. For ikke bare mormor som lider. 
 2. Frustrert over bikkjefolk som ikke holder i bikkjen sin. Lar løpe vilt enda det er tvang for bånd. Liker ikke og litt farlig. Ikke bikkjens skyld, den er bare seg, men ikke alle glad for løse og noen er redd. Mormor nestenskremt fra vett når møter sånn løs ukjent og Mormor kan falle fordi hund er glad og hopper.
 3. Frustrert fordi noen ikke kan være snille i skriven sin på blogger, skriver om idioter i komentassene sine, glemmer saken og banner fælt. Ikke nødvendig. Og stygt. Fy på seg, sier Mormor da. Og kan ikke lese for forstår ikke innhold som skulle skrives om.

Nå er mormor ferdigfrustrert og lar noen flere få lov til å frustrere seg. Som:

Berit som skriver om griser som kanskje kan fly

Freddy som nok er flink i Freddy Stangnes

Dag Eigil som er Dag Eigil rett og slett

Oi, mormor glemte. Kan behold merke og bruke når skal frustrere seg siden og gi til dem som bli mye frustrert. Eller bare låne merke om har lyst.

Jeg ble lettet da jeg så at hun ikke hadde frustrert seg over alle grenser. Det er aldri godt å vite, når det gjelder henne, men var nå dette så lurt da?

mormor

Om mormor

En liten, tidvis heller søvnløs mormor, med hang til bekymring. Kaffekopp i nærheten. Innehaver av svart belte i lesing. Kan ikke kommentere på Google +
Dette innlegget ble publisert i Mormor og merket med , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

10 kommentarer til Frustrasjonstillatelse

 1. berit sier:

  kjære mormor.. jeg må neie dypt nå.. å håpe at jeg klarer å skille ut bare 3 ting.. min hverdag er til tider en stor frustrasjon ; )
  berit recently posted..det er ikke tanken som teller..My Profile

  • mormor mormor sier:

   Berit
   Det virket som om du har en smule frustreringsarbeid på gang..

   Skal hilse fra mormor og be deg lese godt, » Kan behold merke og bruke når skal frustrere seg siden og gi til dem som bli mye frustrert. Eller bare låne merke om har lyst. »

   Da går jeg ut fra at hun mener når du har lyst også 🙂

   Ha en frustrasjonsfri kveld 🙂
   mormor recently posted..FrustrasjonstillatelseMy Profile

 2. Bente sier:

  Men jeg synes vi har lov til å være frustrerte. Når som helst. Verden er ikke alltid bare stas. Hvis vi later som. Blir vi bare mer frustrert.
  Bare frustrere deg,mormor. Det er nok sunt!
  Klem Fra sør 🙂
  Bente recently posted..Spiselig..My Profile

  • mormor mormor sier:

   Bente
   Visst har vi lov.
   Mormor bare gremmet seg litt og det blir det …. frustrasjoner… av. Nå har hun begrenset antall frustrasjoner da 🙂 og det var vel lurt?

   Ha en fin kveld :-
   Klem ned til sør og snutekos.
   mormor recently posted..FrustrasjonstillatelseMy Profile

 3. Så det var det du har gått svanger med ei stund?
  Frustrasjoner har vi nok av, men har vi ikke nok med de som media pøser inn i stua? Burde vi ikke heller hatt en «Gledetillatelse»?
  Kamelryttersken recently posted..Enda mer om lenker og komplimenterMy Profile

 4. Hei mormor.

  Mange gode tanker som er tenkt der og det er jo slett ikke uvanlig. Du får et klart, det meste du tenker på , det ser vi rimelig som normalt. Så takker jeg for tilliten på en sen kveld . Sitter her med magekramper etter kjemoterapi og ser at fingrene sprekker etter mye tasting. Det er likevel bedre enn å legge seg/reise seg/legge seg /reise seg og fortsette slik det er normalt hver 14 dag etter den første kuren! Nå er det bre i morgen og så om 14 dager igjen om ikke immunforsvar svikter, blodprosenten rakner og blodplatene slutter å dukke opp slik at blødninger kan bli farlig!

  Det er godt å ha bloggen som avsporing for fingrene kan smøres og pakkes inn slik at mine hvite taster ikke blir rød farget !

  Ha en riktig god natt !
  Freddy Stangnes recently posted..Politikere og lovbrudd!My Profile

  • mormor mormor sier:

   Hei Freddy
   Håper det blir bedring etter i morgen og om 14 dager.
   Sender noen ekstra tanker fra oss.

   Godt å få fokus vekk fra vondt og vonde fingre. Er de like ille denne gangen?
   Håper ikke det 🙂

   God bedringsklem 🙂
   mormor recently posted..Besøk på morgenenMy Profile

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge