Du skal ikke slå ihjel

Så sitter man tilbake med et stort «Hvorfor». Like uforklarlig, tross alle forklaringer. Å ta liv er ikke tillatt, annet enn i krig. Nå har én, kan hende to, erklært Norge krig og tatt liv, mange liv. Hva sluttsummen blir, vet ingen enda, men per nå vet man at minst 94 er døde og ca 30 hårdt skadet.

Det var en ung mann og kanskje enda en ung mann som erklærte Norge krig. Norske tvers igjennom, med et hat mot Norge. Et Norge de ikke liker. Et Norge med demokrati, med lov til ytringer ikke alle liker eller enige i. Et land som skulle være trygt å leve i, uansett kjønn, rase, tro, politisk tilhørighet eller stand.

Et lite og relativt uskyldig land, langt mot nord blir fratatt sin uskyld ved en massakre vi ikke har sett maken til. Tidligere. På grunn av én, kanskje to, unge menns misnøye med et parti og dets politikk er landet plutselig desimert med nær 100 mennesker.

Jeg forstår det ikke, nei, jeg kan ikke forstå at det skal være mulig å bli så forkvaklet at man mener seg berettiget til å ta liv, flere liv, på kort tid.

Selvjustis kan være greit å ha og dette er vel et klart eksempel på mangel av egen selvjustis? Ingen bremser eller betenkeligheter med å være dommer over liv og død? Ingen tanker om at egen oppfatning ikke er riktig? Ingen tro på demokrati? Ingen tro på at et menneske er et menneske, uansett farge, tro, kjønn eller politisk tilhørighet?

Ingen tanke om at liv skal bevares ikke ødes?

For uansett forklaring eller utredning, DU SKAL IKKE DREPE.

mormor

Om mormor

En liten, tidvis heller søvnløs mormor, med hang til bekymring. Kaffekopp i nærheten. Innehaver av svart belte i lesing. Kan ikke kommentere på Google +
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert og merket med , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.