Savner nok byen litt……….

Det er rart å være flere dager, helt alene, i byen igjen, føttene finner automatisk gamle ruter. Vante veier har endret seg og der jeg husket at det lå én slags butikk, har det kommet en helt annen, om det ikke er stengt. Der jeg brukte å kjøpe fisk, har det blitt parkeringsplass, huset til «den blå damen» er revet og man bygger noe skrep der i stedet. Der det sto ett hus med hage rundt, har det kommet ett til og hagen er bare et minne. Nei da, jeg syter ikke, bare undres.

Oaser har flyttet på seg, men ikke alle og noen nye har faktisk blitt ryddet. Men jeg husket ikke at det var så støyende, kanskje ørene min er avvent?

Siden jeg kom hit, har jeg oppdaget glemte gleder og funnet igjen gamle forbitrelser. Oslo er endret, men likevel den samme. Rundt Bjørvika bygger de høye hus og trafikkmaskiner. Og skjørtekanten til Operaen har blitt mer skitten siden sist. Enda Operaen er relativ ny, synes jeg hun ligner en middelaldrende kvinne som strever iherdig for å se ung og trendy ut. Men middelalderparken har kommet frem i lyset.

Heldigvis er blomsterfloret på Stortorvet fortsatt der, og benkene lang Carl Johan innbyr fortsatt (i alle fall meg) til observasjon av mine medmennesker. Abelhaugen er fortsatt som den var og St. Hanshaugen smiler til meg, som den gjorde før.

Noen har hugget barlinden jeg pleide å se på når jeg passerte Vestre gravlund, nye graver er kommet til og jeg har få å nikke til, i forbifarten. Jeg møter ikke kjente på Youngstorvet lenger og ser jeg et barn som ser kjent ut, er det vel bare innbildning. Men hyggelig likevel.

Jeg titter på St. Olavs kirke og sier taust hallo. Deichmanske har endret seg og fått café, Små og store endringer. Men de graver fortsatt i Oslos gater, det har ikke endret seg, blir de noen sinne ferdig?

Deichman, time etter time

mormor

Om mormor

En liten, tidvis heller søvnløs mormor, med hang til bekymring. Kaffekopp i nærheten. Innehaver av svart belte i lesing. Kan ikke kommentere på Google +
Dette innlegget ble publisert i Observasjoner - snapshots og merket med , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

8 kommentarer til Savner nok byen litt……….

 1. Cassandra cassandra sier:

  Å, mang en time har gått med på den plena og i de trappene der, for ikke å snakke om innvendig. Det er omtrent det eneste jeg savner med Oslo, biblioteket som har nesten alt 🙂

  • mormor mormor sier:

   Cassandra.
   Lett rørt mormor klappet på trappen og døren og gikk inn.
   Nostalgien florerte ikke bare i dag. 🙂
   Men jeg vil ikke bo her uten den beste av oss, så da blir vi vel der vi er, tenker jeg. 🙂

   • Cassandra cassandra sier:

    Jeg ville nok ikke klart å bo i Oslo igjen i det hele tatt, men det kan endre seg med tiden. Men jeg har funnet ut at det finnes sånne fine gode biblioteker i de fleste litt større byer.
    Også vet jeg jo at det er mulig å bestille fra dem alle sammen via nettet 🙂

 2. mirapisani mirapisani sier:

  Du verden så mange steder du har vært på kort tid. 😮 Ble helt svett jeg. 😉

  Ønsker mormor en riktig flott lørdags kveld. 🙂

  • mormor mormor sier:

   Mirapisani
   Etter at vandring i kilometervis ble advart mot, har jeg travet som aldri før. Men nu er det nukk, skal over til kiosken i morgen og kjøpe meg en is, ellers skal jeg ta det meget med ro. (pukka nødt, ellers så hadde jeg vel ikke).

   Nye sko uten sokker var ikke glupt 🙁
   Men hadde sokker i dag, så det gikk greit. 🙂

   En fremragende lørdagskveld til deg 🙂

 3. Starbear Starbear sier:

  M-M:
  «Borte bra men hjemme best» for deg og Den Beste Av Oss også tenker jeg ❗ Ellers sier jeg ofte nå: By Er Fy 😉 En snartur er greit, men over lengre tid ❓ Nei uffameg…

  Ha en u-urban aften.

  • mormor mormor sier:

   Starbear
   Den beste av oss og mormor bodde i Oslo en del år og trivdes med det, da, om vi hadde gjort det i dag? Vet ikke, tror ikke det. men det var godt å gå i byen igjen, det er så lenge siden jeg har hatt tid til det.
   Vanligvis skal vi noe og siste gangen jeg var her var slett ikke morsom, men litt vemodig og godt var det.

   Mandag er reisehjemdag og det blir godt.

   Ha en tidløs aften 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge