En mor.

Og jeg var bivåner uten å forstå at jenta ble slått fra hun var 3 til 15 år. Første gang hun husker slag fra sin mor var hun 3 år. Hun fikk slag fordi hun gråt. Senere måtte hun høre på at moren pulte i naborommet. Hun fikk beskjed om å hive over en klut når moren var ferdig.

Dette var noe som gjentok seg i hennes unge liv. Når moren en gang ble bært inn i et rom av flere karer var det en som fikk øye på dette barnet og forgrep seg på henne. Hun var 7 år og tenkte mens han slikka henne: Jeg skulle ha vaska meg først.

Hele tiden mens moren knulla i rommet ved siden av datteren tenkte hun at hun hadde gjort noe galt, og at hun kunne takke seg selv.

Når hun var 14 år tryglet hun barnevernet og politiet i Tromsø om hjelp. Hun ba om å bli arrestert fremfor å dra hjem. Det gikk de ikke med på, så jenta gikk heller hjem til ukjente mannfolk og ble pult på egen vilje fremfor å gå hjem. Å gå hjem ville blitt mye verre.

Denne nydelige jenta har jeg kjent fra hun var født. Jeg kjente også  hennes mor, hennes mors søsken og foreldre. I dag har hennes mor klart å sperre all tilgang til hennes bestemor, muligens vridd hodet til en av hennes onkler og forpestet resten av familien mot henne.

I årevis har jenta følt at hun har gjort feil noe sted. I årevis har moren trykket henne ned. Og i det siste truet med å ta barna hennes fra henne.

Det jeg ikke kan forstå midt oppi dette her:
Når et barn selv henvender seg til barnevern og politi om ikke å bli sendt hjem…
Hvor i helvete henger dette på greip?

En liten obs i det hele:
Når jeg selv var 12 år og ble voldtatt, så tok politiet i Tromsø beslag på mine klær, renset dem og leverte dem på døra.
Hvor i faen henger dette på greip?

mirapisani

Om mirapisani

Forvikla Nordlenning på avveie. Stor i kjæften og snar å springe.
Dette innlegget ble publisert i Barbeint på knuste drømmer, Bok, En liten sannhet midt i trynet, Jævla staten, Krig, Nasha er SUR!, Tromsø og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

4 kommentarer til En mor.

 1. Mormor sier:

  Det henger ikke på greip.
  Men gjenspeiler livet for en del mennesker, dessverre.

  De som ikke vil se, ser ikke.
  Kyss over hår 🙂
  Mormor recently posted..Skulle gjerne ha fortsattMy Profile

 2. Tore sier:

  Er jeg den enste som nyter sex?

  Jeg vet ikke hva som er feil med meg, men jeg liker det, nyter det.. Ja, jeg mener sex. Samtidig har jeg sosiale antenner som sier at når alle de andre ikke liker det, så bør heller ikke jeg gjøre det. Jeg burde skamme meg, men det gjør jeg da altså ikke. Så hva er galt?
  Som gammel fisker lærte jeg biologi utenfor boka, og dette ga meg et innsyn i gytebetingelsene på fiskebankene og romantikken i de tusen hjem som igjen førte til sex og kjærlighet med påfølgende nytelser helt frem til de tidlige morgentimer. Det hente faktisk at vi sto med ståkuk og nesedråpe i frost røyken ute i Varangerfjorden etter en helg med landligge.
  ….og dette, dette var TILVRELSA vår og noe av det peneste vi så var søkklasta fiskebåter og gravide kvinner. Så hva var galt?
  Jeg mener det kom en omvelting en gang på 70-tallet.
  Etter at kristenfundamentalistene stengte bedehusene og innflitrerte de politiske partiene kom omveltningen. TLVEÆRELSA ble noe de trakk nedover hodene våre og dette drepte all kreativitet. Du gikk fra å være et levende subjekt til å bli et stykke ting som skulle forholde sig til ordrer og regler, og sykefraværet gikk rett til værs. Også jeg ble syk, men som sex flyktning i ASIA har jeg klart meg…. Takk Gud!!

 3. mirapisani mirapisani sier:

  Tore HK Hanssen
  2. juli kl. 17:39 ·
  All criminals use God to lie and steal
  And if they are revealed, they are as calm,
  those they do all this together with
  The Father, the Son and the Holy Ghost
  Alle kriminelle bruker gud til å lyve og stjele
  Hvis de er avslørt, så er de like.
  De de gjør alt dette sammen med
  Faren, sønnen og den hellige ånd.

  Dette var meg selv som la inn. Inspirert av overnevnte og den som opprinnelig har skrevet dette. Sorry draw a blank here at the moment. Kommer tilbake med fakta når hodet virker.
  mirapisani recently posted..S.O.S.My Profile

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge