Vingeklippet

Savn har sine egne toner. Savnet over mennesker som ikke er der lenger ljomer. I kveld sa en jeg savner ordet: Vingeklippet. Det minnet meg på de menneskene jeg har forlatt.

Copyright 20©13 mirapisani by the blogs nickowner. All rights are reserved

Copyright 20©13 mirapisani by the blogs nickowner. All rights are reserved

 Den største smerten

Jeg trodde lenge at den største smerten var å bli forlatt. Det at noen du elsker forlater deg gjør vondt. Men for meg er den smerten overkommelig. Med tid.

Den største smerten for meg er å bli tvunget til å forlate de jeg elsker. En slik handling kan for de fleste høres helt absurd ut. På en måte er det også det.
Men når jeg står i en situasjon der de jeg elsker kommer til skade p.g.a. en nyttig idiot , får sine liv ødelagt eller blir plaget av mennesker som i utgangspunktet vil meg til livs, så får jeg heller ta over meg den største smerten. Jeg forlater de jeg elsker for at de skal få fred.

På ett vis har jeg vært veldig heldig. De aller fleste jeg har blitt knyttet til er mennesker som klarer å ta sine avgjørelser selv, si ifra når presset de blir utsatt for på grunn av meg har nådd toppen på det de klarer å håndtere.
Jeg elsker dem for den avgjørelsen og tar avgjørelsen om å forlate dem.

Noen få ganger har jeg møtt mennesker som har spredt så mye kjærlighet og lykkefølelse i meg at jeg våkner med et smil hver morgen. Når jeg blir tvunget til å forlate disse menneskene som har blitt biter av min sjel, så får verden en helt ny farge og mening.
Disse menneskene sloss, beskytter og står opp for meg om så det koster dem blod.
Men når de som vil meg til livs har klart å gjøre store skader på dem, så er det jeg som må ta en avgjørelse. Forlate dem.
Noen av disse menneskene forstår ikke hvis jeg sier at det må bli et brudd. Den eneste måten å få til et brudd på er å gjøre meg selv usmakelig ovenfor dem.

Den største smerten er å frivillig gjøre meg uspiselig ovenfor de jeg elsker for å få dem til å ta avstand fra meg. Slik dette er skrevet kan det høres ut som om jeg har en usunn hobby. Men det er ikke det dette dreier seg om. Det dreier seg om å beskytte de man elsker.

I årevis har jeg levd med draps og voldstrusler. Det har blitt en grei skuring fordi det gjelder bare meg. Men når disse syke menneskene går løs på de jeg elsker, så er det ikke så greit lenger. Jeg er ingen skuespiller, men jeg innehar evnen til å ta i bruk det som skal til for få frem en følelsereaksjon som kan få dem til å låse døren ovenfor meg og inn til sine liv.

Dette er en kald og grusom handling. Hver dag ser jeg smerten og skuffelsen i blikket ditt. Hver dag skulle jeg ønske at jeg kunne forklare. Hver dag ber jeg om at livet ditt skal bli lettere å leve. Hver dag lever jeg i den største smerte. Hver dag kjenner jeg bølgen av savnet du har til meg. Selvbebreidelsen. Jeg kan aldri fjerne den angeren du har i deg.

Bare vit at jeg elsker deg.

Copyright mirapisani 20©13 by the blogs nickowner. All rights are reserved

mirapisani

Om mirapisani

Forvikla Nordlenning på avveie. Stor i kjæften og snar å springe.
Dette innlegget ble publisert i Barbeint på knuste drømmer, Bogøya, En liten sannhet midt i trynet, Hull i havet, Mirek og merket med , , . Bokmerk permalenken.

14 kommentarer til Vingeklippet

 1. mormor mormor sier:

  Vit at du er elsket 🙂
  mormor recently posted..Jammen ble det lørdag og oppstandelseMy Profile

 2. Hm.. sterkt!
  Ikkje alt ein forstår, men ikkje nødvendig forstå alt heller..

  varm novemberklem
  Refleksjon på livsvegen recently posted..AllehelgenssøndagMy Profile

  • mirapisani mirapisani sier:

   🙂 Sender novemberklemmer tilbake til deg. 🙂
   Jeg leste innlegget en gang til nå, og nå ser jeg at det er faktisk sterk lesning.
   Skulle man forstå alt så hadde det nok gått ei kule varmt oppe i toppen Sigrid.
   Ønsker deg en hjertens god og fredfylt uke. 😉
   mirapisani recently posted..VingeklippetMy Profile

 3. Eva sier:

  Størst av alt er KJÆRLIGHETEN! Varm klem til deg…
  Eva recently posted..Lange bloggpauser og være sosial…My Profile

 4. pireg pireg sier:

  Ikkje tenk smerte venen… tenk på… og TRU på kjærleik hedler… da er klokare… 🙂
  pireg recently posted..I tenkjeform nokon…?My Profile

  • mirapisani mirapisani sier:

   Hehe, «tenker» ikke så mye Pireg. Det er vel det som er problemet vil jeg tro. 😀 Det går stort sett greit. Men det hender at savnet setter følelsene i spinn.
   Ha en fin dag i morgen. 😉
   mirapisani recently posted..VingeklippetMy Profile

 5. Eva Trillian sier:

  «Savn har sine egne toner.»
  Av alla dina ord (som jag kan relatera till, och tycker om – på ett igenkännande vis) så är det de jag bär med mig härifrån. De är vackra ihop!
  Eva Trillian recently posted..… things that make me smile!My Profile

  • mirapisani mirapisani sier:

   Takker så hjerteligst for det Eva. 🙂 Ordene mine i dette innlegget er vel, om ikke annet, veldig nakne, utilslørt og ærlige. Å være ærlig kan til tider koste dyrt, både for meg og mine nærmeste. Men jeg foretrekker å si det som det er uten å pynte på sannheter. Hvis jeg ikke skulle gjøre det, er det like greit å holde munn. 😀 Den praksisen kunne jeg nok utøve oftere enn jeg gjør. 😆
   Måtte du få en riktig fin lørdag. 😉
   mirapisani recently posted..Blogger bak teppet.My Profile

 6. Donald sier:

  Jeg kender ikke nok til at leve med dødstrusler; jeg tror jeg ville prøve at få hjælp til. Jeg ville flytte til et andet land, eller gøre noget andet, som sikrede mig, men jeg kan godt forstå at det gør ondt. Jeg ville skelne mellem alvorlige dødstrusler og dysfunktionelle handlinger. Men jeg ville aldrig – har aldrig – taget nogen chancer.

  Dødstrusler kan forekomme, hvis et mennesker er dysfunktionelt, har paranoiske tanker om at befri sig ved at slå de ihjel. Et sygt menneske kan tro, at jeg (eller du) er årsagen til at personen har det dårligt. Det er længe siden det er sket for mig, og det er kun sket et par gange.
  Donald recently posted..TagdetailleMy Profile

  • mirapisani mirapisani sier:

   Å få gehør for slikt som dette i norges land, krever sin mann Donald. Jeg vet ikke hvorfor mennesker dør under en voldsmann som allerede har blitt varslet om til politi og/ eller psykiatrien. Dette skjer jo hele tiden.
   Jeg personlig har varslet om denne/ de som han knytter til seg, i årevis.
   Er det ikke gjengs/ vanlig, at det må en dødsulykke til på ei veistrekning før politikere/ lovens lange arm gjør noe?
   Er ikke sikker på om jeg forstår det ordet; dysfunksjonelle. Betyr det «ikketilstedeisitthode» ?
   Uansett. Når man blir utsatt for slike gale mennesker, får sår på kropp og skudd fra våpen flyr alle veier, så vet jeg ikke hva jeg skal kalle dette for.

   Men EN ting vet jeg. Politiet må få flere midler, og rette folk til å styre seg. Det er galskap slik det er nå. Nå snakker jeg om hele bildet, ikke meg som en flekk på et bortgjemt kart.
   Som oftest er det vi som til slutt dør…
   mirapisani recently posted..Fanget i et minneMy Profile

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge