Web-logg

Jeg leste et innlegg hos Mormor om hvor forskjellige vi bloggere er. Så da tenkte jeg rett og slett å skrive litt om fenomenet jeg også :)
Når blogging ble et fenomen, sånn i begynnelsen av forrige tiår, så var det fordi det var mange som ønsket å fortelle om livene sine. En stor porsjon ekshibisjonisme altså. Men så var dem ikke så gode til alt det der med programmering og sånt at dem klarte å lage egne nettsider. For vi som klarte det, vi hadde allerede fått levet ut vår ekshibisjonisme lenge vi :)

En annen grunn var at det måtte være enkelt, for de ville gjerne ha muligheten til å lage seg en dagbok på nettet. Et sted hvor de kunne skryte av alt det spennende som skjedde i livene deres. Eller ikke skjedde, noe som nok ofte var tilfelle, for ellers ville de jo ikke hatt tid til å skrive så mye på nett ;) Dermed oppstod ordet «Web-logg» en nettbasert logg over livet. Som senere er forkortet til blogg.

Så for de som tror at det er negativt å skrive om sitt eget liv og trivialiteter på bloggen, dere tar feil! Det er det blogg opprinnelig var ment for :)

Etterhvert har det blitt sånn at en blogg kan brukes til veldig mye, for eksempel å vise et politisk engasjement. Men det er fortsatt kun bloggeierens meninger som havner der, altså hans/hennes tanker og ideer. Noen følger på med linker til ditt og datt, men grunnen til at de skriver er gjerne fordi de har en mening om temaet, ikke fordi de nødvendigvis har noe nytt å bidra med (utover sin mening altså).

Politiske partier, firmaer, organisasjoner osv har også tatt i bruk blogg for å kunne legge ut kjapp og lettbent informasjon. Hvorvidt det kan sies å være et gode for dem, tja, si det, jeg tror ikke det finnes forskning på det ennå. Derimot så er det gjort forskning på hvorvidt en bedrift kan ha nytte av Facebook, der er det entydige svaret faktisk nei.

For en forskergruppe vil kanskje blogg være en grei arena for å dele informasjon seg i mellom, men i så fall vil det være et lukket system. For bedrifter og organisasjoner likeså, i et lukket system. Da kan man prøve ut sine tanker og ideer blant likesinnede. Men dette er jo ikke hverdagsblogger.

Mormor hadde et fint ord på det, lystblogger, og hvorfor ikke. Hva skal man med en blogg om det ikke er fordi man har lyst til å meddele seg til andre? Så uansett hva slags blogg man har, som privatperson, så er det en lystblogg! Man må jo være idiot om man setter igang å blogge av ulyst.

Hva jeg er? Tja, egentlig bare en tekniker som syntes det var enklere å skrive en blogg sjøl istedenfor å vente til de andre i hiet her sa ifra at noe ikke fungerte :) Men med mitt ikke-lineære tidsbegrep er det ikke enkelt.

Cassandra

About Cassandra

Verum, sine mendacio, certum er verissimum ;)
This entry was posted in Teknikk - PC. Bookmark the permalink.

8 Responses to Web-logg

 1. Ege Denne says:

  Legger link inn på innlegget mitt om innlegget ditt, ok? :)

  Og så er jeg helt enig faktisk ;)
  Ege Denne recently posted..Er ikke bloggere samfunns engasjerte?My Profile

  • Cassandra Cassandra says:

   Wow, har du også skrevet om dette? Jeg må gå inn å lese :)
   Får bare håpe at nettet er med meg ikveld, jeg sliter fælt med å få lest og ikke minst kommentert inne hos deg dessverre.
   Og selvsagt kan du legge ut link, bare hyggelig det, link til ditt innlegg kom jo automatisk her nå :)
   Cassandra recently posted..Web-loggMy Profile

 2. erosy erosy says:

  Iht. denne definisjonen – føler jeg da at jeg er en utypisk blogger! Eller – ER jeg en ‘ekte’ blogger? Kanskje jeg er mer en ‘betrakter’ – fordi jeg bare befatter meg med min hobby – altså å vurdere erotiske bilder av forskjellige slag? Rent privat hegner jeg om mitt – da jeg ikke kan se at mitt privatliv i detalj er noe noen har noe med. Er jeg et ‘særtilfelle’ mon tro?
  erosy recently posted..Erosy 27: Vurdering av erotisk bilde 25.My Profile

  • Cassandra Cassandra says:

   Nope, du er ikke noe særtilfelle, bare veldig tro mot din hobby. Og det er ikke noe galt i det, absolutt ikke. Mange bloggere som gjør det samme også.
   Å fortelle om sitt privatliv er jo opp til hver enkelt det. Jeg for min del gjør det mest på Hekseliv-bloggen min, men det er hovedsaklig fordi jeg lever et liv så langt unna A4 malen at livet faktisk kan ha en interesse for andre, nettopp så de kan se at det går an å gjøre det :)
   Cassandra recently posted..Copyright beskyttelseMy Profile

 3. mormor mormor says:

  Kanskje ordet mitt kan bli vanlig, slik at ikke noen tror at de er den fjerde statsmakt?
  Ellers har vi det bra :-)
  Ha en fin dag :-)
  mormor recently posted..Siste mann til køys-My Profile

 4. Pingback: Derfor blogger kvinner om trivialiteter | Frøken Makeløs

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge